Emlékszel az álmaidra? – Tudd meg, hogy mit jelentenek!

Rovat

Megosztás

Freud mindent megtett, hogy megértse az álmainkat, megfejtésük még ma sem egyszerű feladat. Sokféle elmélet és tanulmány született már az álmok jelentéseiről, utalásokról, de önmagában egyik sem tűnik hihető magyarázatnak azokra az álmokra, amelyek valamilyen formában mindenki fejében megjelennek legalább egyszer.

12-commonnn

Az is gyakran megesik, hogy az álmokat elemző pszichológusok és más tudósok nem értenek egyet, így rengeteg nézet és magyarázat van már az álmok jelentéséről. Nehéz szelektálni, illetve eldönteni, hogy melyik is lehet az igazi, így most egy olyan nézőpontot osztunk meg veletek, ami a négy legnagyobb álomfejtő kézikönyvet gyúrta egybe, hogy megfejtsenek 12 olyan álmot, amik szinte mindenkinél megjelentek már.

Lezuhantál?

dreams

Loewenberg ezt a motívumot a tudatalatti vörös zászlajának tartja. Úgy gondolja, ez az álom azoknál az embereknél jön elő, akiknek az élete tele van problémákkal, mindenütt megoldatlan gondokkal küszködnek, Grant munkája pedig példákkal támasztja alá ezt a megállapítást.

Álmodban kiestek a fogaid?

Missing Tooth

Ezzel az álomképpel kapcsolatban elég eltérő véleményt alkottak a szakértők. Wallace úgy gondolja, a fogak a hatalmat és a bizalmat jelképezhetik, az pedig, hogy elveszíti őket annak a jele, hogy valami olyan dolog történhetett az illető életében, amelynek hatására elvesztette a bizalmát. Grant szerint a fogak kiesése rossz előjel, és egy hamarosan megszakadó kapcsolatra utal. Lawrence egy freudi választ adott erre az álomképre, mely szerint a férfiak esetében a szexuális stimulációra, a nőknél viszont a vágyak teljesítésére utal, ha valaki a fogak elvesztéséről álmodik.

Meztelenül mentél munkába, vagy iskolába?

A szakértők nagy egyetértésben azt mondják, ez a kép egyenlő a szorongással és a kiszolgáltatottsággal. Wallace szerint azok álmodják ezt, akik sokat szerepelnek a nyilvánosság előtt, új munkahelyük lett, vagy bedőltek egy promóciónak.

Váratlan vizsga?

Lawrence megfigyelte, hogy annál, aki maximalistaként él, többnyire visszatérő ez az álom a folyamatos stressz miatt. Loewenberg a munkahelyi és iskolával kapcsolatos stresszhez társítja ezt az álomképet.

Meghalt valaki?

Lawrence értelmezése szerint ez az álom felfedi a vágyat az iránt, hogy valamitől meg szeretnénk szabadulni az életben, egy kapcsolattól, munkától, karriertől, bármitől. Grant hangsúlyozta, hogy ezt nem feltétlenül kell a rémálmok közé helyezni, inkább ösztönöznie kell az újrakezdésre.

Találkoztál egy hírességgel?

selfie-of-selfie-elijah-wood1

Wallace azt mondta, a legtöbb páciense ezzel az álommal fordult hozzá. Azt mondja, a híresség személye sem mindegy, mert ő jelképezi mindazt, amit fontosnak tart az életben az álmodozó. Loewenberg is hasonlóképp vélekedik, azt írta ugyanis, hogy a hírességek egyfajta személyes elismerés iránti igényt jelképeznek. Szóval az értékrendünkre remekül lehet következtetni az ilyen álmokból, illetve arra is, hogy mennyi elismerésre vágyunk.

Valaki üldözőbe vett?

Annak ellenére, hogy elég lidérces hangulata van ezeknek az álmoknak, Wallace mégis pozitív jelként tekint rájuk. Úgy véli, ez az álom arra ösztönzi az álmodót, hogy szembe menjen azzal a problémával, amit már régóta kerülget. Loewenberg, kutatásai során gyakrabban találkozott ezzel az álomképpel nőknél, mint férfiaknál.

Megcsaltad a párod álmodban?

Minden tudós hangsúlyozta, hogy ezt az álmot semmiképp sem szabad olyan jelnek venni, ami a kapcsolat végét jelenti, vagy azt, hogy az álombeli személy az igazi. Loewenberg szerint ilyesmit akkor álmodik valaki, ha a párja túl sok időt és figyelmet szán egy olyan dologra, ami közel sem érdemel annyi odafigyelést, de azoknál is előjöhet, akik nem igazán látnak sok jövőt egy romantikus kapcsolatban.

Elkéstél?

Favim.com-37290

Wallace szerint ez az álom annak a jele, hogy valaki túlterhelt, sokat vállat magára és nem tudja teljesíteni, vagy ha mégis, semmi másra nem marad ideje és energiája. Grant azt tanácsolja ezeknek az embereknek, hogy ne ígérjenek olyat, amit nem tudnak betartani.

Repültél?

2013-12-27-shutterstock_162685259_Dreams_Cloud_Flying

Wallace szerint ez a motívum arra ösztönzi az álmodót, hogy megszabaduljon jelenlegi problémáitól, és hagyja, hogy minden magától megoldódjon. Grant szerint annak a jele is lehet, hogy a körülöttünk levő helyzet kezd teljesen átláthatatlanná válni.

Terhes lettél?

Grant úgy értelmezi ezt az álmot, hogy az álmodónak rengeteg problémája van, Lawrence viszont úgy gondolja, az illetőnek valami kreatív projektbe kell kezdenie, vagy babát szeretne.

Vezettél, de nem tudtad irányítani a kocsit?

Wallace azt írja, úgy érezhetjük, nem elég kiszámítható és szabályos a sikerhez vezető út, Grant pedig arra figyelmeztet, hogy egy jelenlegi rossz szokásunk hosszú távú problémává válhat. Amikor én ezt álmodtam, csak féltem a volán mögé ülni, amikor a jogsimat csináltam.

Úgy tűnik igazán egyik álomtól sem kell megrettennünk, mindenben van valami pozitív és ösztönző, szóval senki ne féljen elaludni este. 😉

Emlékszel az álmaidra? - Tudd meg, hogy mit jelentenek!
Téged érdekel, hogy mit jelentenek az álmaid?

 

 

Fotók: http://cdn3.drprem.com/,obsidianbutterfly.com, huffingtonpost.com, trendzified.com, destinydreamz.com, favim.com, funny-pictures.net

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta