Ezt nézed:  / Suli / Zsebpénz / Empátia és konfliktuskezelés a Humanitás Szociális Alapítvánnyal

Empátia és konfliktuskezelés a Humanitás Szociális Alapítvánnyal

A Humanitás Szociális Alapítvány 2015. február végén zárta le foglalkoztatási programjának első, 12 hónapos szakaszát, amelynek keretében a középiskolásokat célzó szociális érzékenyítő programokat egy új módszerrel közvetítette a diákok felé. A képzések középpontjában az empátia, az előítéletek kezelése és a konfliktuskezelés áll.

A „Foglalkoztatási program a Humanitás Szociális Alapítványnál” című projekt során az Alapítvány több mint 8,5 millió forint támogatási összeget nyert el, amelynek segítségével két fő főállású, diplomás fiatalt tudott alkalmazni Nyíregyházán.

A szociális területet jól ismerő pályakezdőknek az volt a feladata, hogy a szociális programokból könnyen átadható, véleményformáló oktatási anyagokat készítsenek, amelyek tréneri módszertannal, a szórakozva tanulás elvét szem előtt tartva kerültek, kerülnek átadásra.

Az Alapítvány munkatársai először 2014 nyarán Balatonszemesen, a résztvevő diákok számára ingyenes Fáy Gazdasági Táborban próbálták ki és tesztelték az általuk összeállított rendhagyó tananyagot. Igen pozitív visszajelzés volt számukra, hogy az érdeklődő diákok mellett azok a kísérőtanárok és felnőttek is szívesen részt vettek a tréningeken, akik egyébként a szociális témákkal addig tudatosan nem foglalkoztak.

azenpenzem

A program keretében nyíregyházi oktatási intézményekkel együttműködve eddig több száz diákhoz jutottak el a szociális érzékenységet is növelő ismeretek. Az Alapítvány munkatársai a foglalkozások során szerzett tapasztalataikat folyamatosan beépítik a tréningekbe, ezen alapul a tananyag továbbfejlesztése.

Fotó: azenpenzem.hu, otpfayandrasalapitvany.hu

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share