Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Engedd el!

Engedd el!

Ugye te is voltál már úgy, hogy nem tudtál elengedni valakit, pedig érezted, hogy muszáj lenne?

Íme, egy őszinte történet, aminek végén megtudhatod, hogyan lépj túl egy ilyen kapcsolaton 5 lépésben.

Beszélgetőpartnerem egy 20 éves, fiatal budapesti lány, aki már megtapasztalta ezt az érzést, sőt épp nemrég tette túl magát a hosszú évekig tartó huzavonán.

Elmesélnéd röviden, hogyan ismerkedtetek meg?

Persze. 2011 júliusában találkoztunk, pincér volt az étteremben, ahová betértem. Nagyon kedves, volt, rögtön éreztem a vibrálást kettőnk között.  Nálam 6 évvel idősebb, ami nem jelentett problémát, sosem jöttem ki túl jól a korombeliekkel. Számot cseréltünk, párszor találkoztunk, de igazából nem volt semmi különös. Majd fél év szünet után, decemberben újra felhívott.

Miért volt fél év szünet?

Nem tudom, valahogy mindketten más utakon jártunk.

Aztán jött a december…

Igen. Viszont ez a randi sem alakult túl jól, mondjuk azt, hogy elég nehezen indult be a dolog. Ő kiment Angliába, és én ezt nehezen viseltem. Persze, próbáltuk a távkapcsolatot, de az azért mégsem az igazi. Az igazi tűz talán akkor lobbant fel mindkettőnkben, amikor 2013 januárjában hazajött. Annyira mesebeli volt minden. Tudod, amilyenek az első szerelmek. Persze, Anglia még mindig problémát jelentett, de engem ez sem érdekelt. Elhatároztam, hogy meglátogatom. Az egyetlen hiba az volt, hogy nem egyeztettem a barátnőimmel, mit mondjanak a suliban. Az egyik közölte, hogy nyelvi továbbképzésen vagyok, a másik a rokonaimra hivatkozott, szóval totál káosz volt. De szerettem.

Eddig eléggé rózsaszín felhőnek tűnik a történet.

Eddig a pontig, természetesen. Az első, akivel elvesztettem, úgy éreztem, vele akarok lenni egész életemben. Majd megkért, hogy költözzek hozzá még érettségi előtt, semmi nem érdekelte. Ő eldöntötte, hogy kint marad, és én majd vele leszek. Visszautasítottam. Amikor pedig szükségem volt rá, nem jelentkezett, mert itthon maradtam. Ekkor felnyílt a szemem, hogy mennyire naiv vagyok.

Szakítottatok?

Mondanom sem kell megbocsátottam, és még kétszer bedőltem neki.

Mi volt ez két ominózus alkalom?

Az egyik, amikor újra hazajött és találkoztunk. Majd két héttel később kiderült, hogy menyasszonya van. Egy világ dőlt össze bennem. A másik, amikor azt hazudta, már elhagyta a lányt és látni akar. Természetesen nem sokkal később rájöttem, ismét van valakije ismét. Egyszerűen hihetetlen volt.

Nem volt semmi arra utaló jel, hogy ő egy ilyen ember?

Biztos volt, de mindig elhessegettem magamban ezeket, hogy á, ő biztosan más. Pedig gondolhattam volna. A távolság, hogy mindent olyan gyorsan akart, aztán a hirtelen eltűnései.

Hogy élted meg lelkileg?

Borzasztó volt. Nem ettem, csak sírtam hetekig. Aztán úgy gondoltam elfelejtem, de nem tudtam, mindig kötött valami hozzá. Most jöttem rá, hogyan is kell elengedni valakit, aki csak tönkretesz.

interjú kép

1.Ismerd fel, hogy nektek ezek után nem lehet közös jövőtök. Értékeld magad annyira, hogy nem leszel mazochista egy értelmetlen kapcsolat miatt! Emlékezz: ha egyszer becsapnak az ő szégyenük, ha kétszer, a tiéd.

keep-calm-and-stop-being-stupid-4

2.Szüntesd meg a kapcsolattartást! Tiltsd le facebook-on, hiszen tudod, hogy minden nap csekkolnád az adatlapját. Az ilyen helyzetekben nincs olyan, hogy békében válunk el.

 

3.Dobj ki mindent, ami rá emlékeztet! Ne tartogasd azt, ami a múlthoz köt, mert nem fogsz tudni továbblépni.

interjú kép2

4.Ne engedj a csábításnak! Az ilyen típusú pasiknál előfordul, hogy újra próbálkozik. Ne feledd: második esély van, de több nincs!

 

5.Lépj tovább! Kezdj el ismerkedni, járj nyitott szemmel. Hidd el, a pasik érzik, ha bezárkózol és nem fognak kezdeményezni. Itt az ideje, hogy lezárd ezt a fejezetet és tanulj belőle.

tumblr_mauzhdCTH91rw9n3to1_500

Az elengedés nehézsége
Veled is megtörtént már hasonló?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share