Ennyi ideig állunk átlagosan sorban egy nap!

Rovat

Megosztás

A sorban állás nagyon unalmas tud lenni, egyesek számára pedig dühítő is. Sokszor fél órákat is sorban kell állnunk, vagy akár egész napokat is.

Közvéleménykutatás nem igazán szokott készülni erről, de mégis, a legtöbben nem szeretünk sokáig várakozni a sorban. Szinte az élvonalba tartozunk, ha sorban állásról van szó. A magyarok sokszor extrém időt töltenek el várakozással. Nem ritka az egy, vagy több órás várakozási idő sem.

Ha egy boltba bemegyünk és vásárolni szeretnénk valamit, akkor a pénztárnál majdnem minden esetben az fog fogadni minket, hogy már vannak előttünk. Ilyenkor nem tudunk mit tenni. Beállunk mögéjük, és reméljük, hogy nem fog sokáig tartani. A 10 perces várakozás ilyenkor átlagos időnek számít.

Egy nap körülbelül 10 percet vesztegetünk el arra, hogy sorba állunk.

Ebbe persze beletartoznak a hosszabb, valamint a rövidebb idők is. Csak gondoljunk arra, ha reggel a buszra kell felszállni, vagy a büfében csak egy csokit szeretnénk venni. A leghosszabb időt a postán szoktuk tölteni sorban állással. Átlagosan fél órát kell várni, hogy mi következzünk. Extrémnek számítanak az egészségügyi intézmények. Nem egyszer hallani olyanról, hogy 10 órás várakozás után következik csak a beteg.

Bármennyire is őrjítő tud lenni, ez is hozzátartozik az életünkhöz.

A legjobb módja, hogy elkerüljük a hosszú sorokat, ha olyan időpontot választunk, ami kívül esik a csúcsidőn és a lehető legkevesebben vannak. Igaz, ezt nem mindenki teheti meg, így vállalnia kell a hosszabb várakozást. A céltudatos és előre eltervezett programokkal azonban egy kis időt megtakaríthatunk magunknak.

Ennyi ideig állunk átlagosan sorban egy nap!
Te mennyi időt töltesz sorban állással egy nap?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta