Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Zsebpénz / Erasmus+ – Mindannyian tehetségesek vagyunk

Erasmus+ – Mindannyian tehetségesek vagyunk

Te tudod már, hogy mi akarsz lenni, ha „nagy” leszel? És azt, hogy mik a legfontosabb elemei a pályaválasztásnak? A „Karrier Program – Határokon túl” nevű ERASMUS+ projekt zárórendezvényén jártunk június nyolcadikán, ami azért jött létre, hogy már az általános iskolásoknak is segítsen abban, hogy megtalálják a hozzájuk illő munkát.

Szerencsére már itthon is felismerték, hogy mekkora szükség van arra, hogy az általános iskolások és gimnazisták olyan képzésekben részesülhessenek, amik később nagy segítségükre lesznek a munkaerő-piacon. Az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány közös, OK Karrier Program lényege, hogy a résztvevők tisztában legyenek saját képességeikkel és azzal, hogy milyen kompetenciákat kell fejleszteniük, hogy később magabiztosan léphessenek be a munka világába.

Az eseményen előadást tartott a méltán híres klinikai szakpszichológus, Prof. dr. Bagdy Emőke is. Szerinte a szakma az nem csak eszköz, hanem valami, ami megjelöli a szaktudással rendelkező helyét a világban. Csak akkor lehet valaki igazán jó a szakmájában, ha saját személyiségét is beleviszi a munkájába. Ehhez pedig elengedhetetlen az, hogy időben fel legyenek ismerve az adott személy erősségei és gyengeségei is. Mindannyian tehetségesek vagyunk -mondta.

A program pedig nagy sikernek örvend, nemcsak itthon, hanem a romániai fiatalok körében is. Az Erasmus + projekt vezetője, dr. Sarkady-Kiss Lilla elmondása szerint a visszatérő, már a programban részt vevő iskolák képviselői mellett rengeteg új ember is érdeklődik a projekt iránt.

Bár rengeteg Erasmus + projekt elérhető, mind általános- és középiskolásoknak, mind egyetemistáknak, a szervezők külön büszkék arra, hogy itt igazi együttműködés valósul meg a diákok és képzőik között. Hiszen mind két részről egy a cél: az, hogy olyan felnőttekké vállaljanak résztvevők, akik aztán könnyedén találnak maguknak olyan munkát, ami igazán megfelel számukra.

Írta: Gila Dóra