Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Érdemes-e kínai holmit venni?

Érdemes-e kínai holmit venni?

Az elmúlt években/évtizedekben elárasztottak bennünket a kínai dolgok. Ma már szinte bárhol kapni Kínában készült terméket. Tény, hogy olcsók, de megéri-e megvenni valamit? Töredékáron kínálva nagy piaca van a kínai termékeknek. De érdemes elgondolkodni, hogy milyet válasszunk.

Counterfeit products

A legtöbb dolog, amit itthon is lehet kapni, az bizony Ázsiából származik. Ha maga a gyártó nem is oda tartozik, de sok esetben ott szerelik össze, vagy ott készítik el az eladni kívánt terméket, majd egy logóval a sajátjának titulálva adják el. Ettől függetlenül a hátulján ott lesz a hely, ahol az adott termék elkészült.

dsc_0006_6

Ma már szinte nem is nagyon lehet olyan dolgot venni, ami ne Ázsiából származna. A ruhák túlnyomó többsége mind onnan érkezik, valamint az elektronikai cikkek is.

De attól, hogy valami ott készül, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz is. Hajlamosak vagyunk a gagyi szót ráaggatni egy-egy kínai termékre, holott még ki se próbáltuk. Ez egy általános tévhit, miszerint a kínai termékek csak rosszak lehetnek. Az árakban biztos, hogy nem kelhetnek versenyre más társaikkal, olyan alacsonyan kínálnak mindent. Viszont megfigyelhető, hogy a minőség is kezd jobb lenni. Egyre tartósabb és strapabíróbb árut kapunk a pénzünkért. Ez részben a szigorú  fogyasztóvédelmi szabályoknak is köszönhető.

tbi3onlinecounterfeitingchina620

Előszeretettel használjuk már a netet, hogy online rendeljünk meg valamit. Az olcsóság miatt külföldi aukciós oldalakat is sokszor használunk, hiszen negyedáron hozzájuthatunk bármihez. Esetleg még olcsóbban. Azonban érdemes vigyázni a Kínából rendelt dolgokkal. Elektronikai eszközökkel különösen figyelni kell, mert könnyen nagy kárt tudnak okozni. Ha bármi kínai terméket megvásárolsz, előtte gondolj a biztonságra. Döntsd el, hogy mire szeretnéd használni, és milyen károkat képes okozni. Ez különösen igaz azokra, amik árammal működnek. Inkább válassz megbízható terméket, ha áramról van szó. Lehet, hogy drágább, de biztonságosabb.

072516-shoes

Ugyan a kínai termékekkel sincs baj, de érdemes odafigyelni, hogy mit veszünk. A tudatos vásárlásnak van egy olyan előnye, hogy pár hónap után sem tartjuk pénzkidobásnak a holmit. Érdemes előtte átgondolni, hogy tényleg szükségünk van-e rá. Ha így veszünk meg valamit, akkor egy kínai holmi is tud jó lenni.

Érdemes-e kínai holmit venni?
Szoktál kínai terméket vásárolni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share