Ezt nézed:  / Suli / Érdemes-e könyvet ajándékozni?

Érdemes-e könyvet ajándékozni?

Egy igazi könyvmolynak nem olyan nehéz ajándékot választani, de könnyen belenyúlhatunk, ha nem figyelünk oda. Egyértelműnek tűnik, hogy könyvet ajándékozzunk, de mégis milyet?

Könyvet adni ajándékba egyszerű választás, de mégis nagyot lehet vele bukni. Egyrészt tudni kell, hogy mit szeret az illető. Csak akkor vegyünk neki könyvet, ha biztosan tudjuk, hogy mire vágyik és pontosan melyik is az a könyv. Ellenkező esetben belefuthatunk olyanba, amit már olvasott, vagy otthon megvan neki.

Véleményem szerint egy esetben lehet kísérleti jelleggel könyvet ajándékozni, úgy, hogy még örüljön is neki az illető. Ez pedig a szakácskönyv. Azért mindenképpen szeressen főzni az illető, de ez egy tuti befutó lehet. Receptekből sosem elég és szeretjük az újdonságokat is.

Sokkal praktikusabb inkább a könyvutalvány. Szinte bármelyik könyvesboltban lehet venni könyvutalványt, amit ha bevisz az illető, levásárolja arra könyvre, amit ő szeretne. Én már éltem ilyen lehetőséggel és ezt a módszert sokkal biztosabbnak mondhatom, mintha egy bizonyos könyvet adnék. Azzal azért legyünk tisztában, hogy olyan értékben adjunk utalványt, amennyiben már lehet belőle venni egy könyvet. Ez általában 3-4 ezer forint.

Ha végképp nem tudod, hogy mit ajándékozz, ez is lehet egy megoldás. Az illető azért szeressen olvasni, de biztosan örülni fog neki. Én a magam részéről egy nagyszerű ajándéknak tartom, ami bármilyen alkalomra tökéletes lehet.

Érdemes-e könyvet ajándékozni?
Szeretsz olvasni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share