Érdemes tanácsot adni?

Rovat

Megosztás

Tanácsot adni vagy azt elfogadni sosem egyszerű. Ingoványos talajon jár az, aki szeretné jó tanácsokkal ellátni a másikat- különösen, ha az egy barát vagy rokon. Jól meg kell fontolni mit mondunk, mert annak következményei lesznek.

Ahhoz, hogy igazán hasznos legyen a tanácsunk, valóban jól kell ismerni az adott helyzetet, na, és persze a másik embert is. Ez sokszor nem lehetséges. Sok esetben hasznosabb, ha inkább csak figyelmesen hallgatunk, és hagyjuk, hogy a másik elpanaszolja a bajait, kiöntse nekünk a szívét.

Ha a barátod, szerinted egy elhibázott kapcsolatban van, te elmondanád neki, hogy szerinted ki kéne lépnie belőle? Elmondod a barátnődnek, hogy szerinted ráférne egy diéta? Beszélsz, tanácsokat osztogatsz vagy inkább támogatod a másikat? Vannak, akik kéretlenül is elmondják a véleményüket és mindenhol osztogatják a kéretlen tanácsaikat, ez pedig csak kevés esetben vezet jóra. Vannak, akik csak akkor mondják el a véleményüket, ha kérik, de olyanok is, akik már megégették magukat és inkább befogják a szájukat.

Mashable serena williams honest just being honest

Ez kétoldalú dolog. Valahogyan soha nem jöhetsz ki győztesen a szituból, mert ha túl őszinte vagy elvesztheted azt, akit szeretsz, de ha hallgatsz, akkor úgy érezheted, hogy nem vagy jó barát.

Mindenesetre mielőtt elhatározod magad, érdemes a következőket megfontolni:

1. Ne támadd le a másikat, mondd el a véleményedet őszintén, de kíméletesen.

2. Készülj fel rá, lehet, hogy nem fogadja el azt, amit tanácsolsz.

Ha neked ad valaki tanácsot:

1. A másikat a jó szándék és az önzetlenség vezeti?

2. Valóban neked szánja amit mond vagy van benn esetleg egy kis elfogultság is?

Érdemes tanácsot adni?
Te szoktál tamácsot adni?

Képek: autostraddle, giphy

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta