Ezt nézed:  / Hírek / Zene / Extázis héttől tízig – beattörténeti filmklub ezúttal az Omegával

Extázis héttől tízig – beattörténeti filmklub ezúttal az Omegával

November 23-án folytatódik a Hangfoglaló Program és a Hangőr Egyesület közös beattörténeti filmklubja. A vetítéssorozatban továbbra is a popzene és filmipar randevúinak legizgalmasabb pillanataiba nyerhetünk betekintést, de most a hetvenes-nyolcvanas évek undergroundjára koncentrálva.

A hatvanas évek tvisztelő, stoppoló fiataljai helyett ezúttal a csöveseké és a földalatti figuráké a filmvászon. Az Extázis héttől tízig őszi vetítésein Szomjas György és Jancsó Miklós, tavaszi alkalmain pedig Xantus János, Bódy Gábor, Müller Péter és Wahorn András filmjeit tekinthetik meg az érdeklődők csütörtökönként 19 órától. A helyszín ezúttal is a Kino Cafe mozija (1137 Budapest, Szent István krt. 16.) lesz.

A filmek vetítését követően a szervezők a korszakról, a fiatalságról, a könnyűzenéről és természetesen a filmekről szóló beszélgetésekre is marasztalják a résztvevőket. A filmklub házigazdája Gelencsér Gábor, filmesztéta, aki ezúttal a Jancsó Miklós életművét jól ismerő Hirsch Tibor filmtörténésszel, az ELTE BTK Filmtudomány Tanszékének oktatójával beszélget majd.

Az aktuális múltidéző az 1982-es Omega, Omega, Omega című magyar koncertfilm, amely az együttes Budapest sportcsarnokbéli fellépéséről készült. A zeneszámok közben az együttes tagjaival készült interjúk hangzanak el, és megelevenednek a vásznon következő dalok: Trombitás Frédi, A nagy folyó, Kemény játék, Ajánlott útvonal, Életfogytig rock and roll, Atlantis, Tízezer lépés, Szemközt a rózsaszínnel, Kötéltánc, A hatalom színháza, Őrültek órája, Nem tudom a neved, Gyöngyhajú lány…


Rendező: Jancsó Miklós
Forgatókönyvíró: Hernádi Gyula
Szereplők: Omega együttes
Zene: Omega együttes
Közreműködők: Benkő László, Debreceni Ferenc

A program Facebook-eseménye IDE kattintva érhető el.

Jegyár: 600 Ft

Online jegyvásárlás: http://kinocafemozi.hu/

 

A filmklub további programja:

2018. január 18. – Eszkimó asszony fázik (1983)

2018. február 15. – Kutya éji dala (1983)

2018. március 22. – Ex-kódex (1983)

2018. április 19. – Jégkrémbalett (1984)

2018. május 17. – Rocktérítő (1988)

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.