Ezt nézed:  / Színes / Extrém háziállatok

Extrém háziállatok

Akik egy kicsit többre vágynak a szokásos kutya-macska állattartásnál – mondjuk mert allergiásak rá, vagy csak egyszerűen unják-, azoknak itt van pár példa olyan háziállatokról, amik igencsak különlegesnek számítanak.

 

Siklók/kígyók

elaphe_longissima_04

Kevés törődést igénylő hüllők, akik jól érzik magukat heti egyszeri táplálkozással. Nem igényelnek sok helyet. Egy kisebb példánynak bőven elegendő egy fél méteres terrárium is. Nagyon aluszékony állatok. Képesek az egész életüket átaludni. Élettartamuk általában 10-20 évre tehető minimum. Nem igényelnek nagy törődést, de szívesen tekeregnek a gazdájuk kezében.

Vadászgörény

vadaszgoreny-otthonra

Meglehetősen nagy odafigyelést igénylő állat. Szeret játszani, és olyan helyekre elbújni, amik nehezen elérhetőek. Nagy gonddal kell hozzájuk állni, mert igénylik a törődést, valamint hajlamosak a betegségekre is. Az étrendjüket változatosan kell összeállítani.

Ha odaadóak vagyunk és törődünk velük, pajkos kis jószágok tudnak lenni, akik fel tudják dobni a napjainkat.

 

Papagájok

papagalyok

Legismertebb meghatározásuk alapján képesek megjegyezni néhány szót, amit olykor lankadatlan lelkesedéssel utánoznak egész nap. Fontos megjegyezni, hogy nem minden papagáj képes a hangutánzásra. A beszédre képes fajtáknak különösen drága áruk van.

Sok kitartást és törődést igényelnek, míg megszólalnak, valamint képesek jelezni, ha idegent látnak.

Majmok

Fehérpamacsos selyemmajmok születtek a Gyöngyösi Állatkertb

Igen körülményes egy majom tartása itthon, ugyanis emlős lévén engedély köteles, ami nagyon nehéz megszerezni. Inkább a kisebb példányok a kedveltek, mint a selyemmajom.

Tartása igen nehéz, mert hajlamosak átrendezni a szobát, ha kiengedjük a ketrecből. Rács mögött tartva viszont nem érzik jól magukat. Legideálisabb, ha szoba méretű játszóterük van sok mászókával és kapaszkodóval.

Páva

szép-képek-páva-5

Jellemében elég vad, de agresszivitása miatt sokan tartják kutya helyett. Hallása roppant kifinomult. Az idegeneket azonnal jelzi, a behatolókra pedig támad. Veszélyesebb egy kutyánál is, mert karmos lábával azonnal képes felszakítani a bőrt.

Kizárólag udvarban lehet tartani helyigénye miatt, de hasznosabb, mint bármely modern riasztórendszer.

Pókok

pok_1

Viszonylag kicsi állatok, de annál rémisztőbbek. Tartásuk könnyű és helyet se igényelnek. Időnként szeretik felfedezni a környezetet és egy kicsit mászkálni, de oda kell figyelni rá, mert ha szem elől veszítjük, tud álmatlan éjszakát okozni.

 

Extrém háziállatok
Tartanál extrém háziállatot?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share