Ez az a 4 fő ok, amiért szexelünk

Rovat

Megosztás

A szex kitörölhetetlenül része az életünknek: gondolunk rá, beszélünk róla, fantáziálunk róla és csináljuk is. De milyen okok motiválnak minket abban, hogy lefeküdjünk a másikkal? Íme 13 ok arra, miért is osztjuk  meg az ágyunkat mással.

Egy 2007-es kutatás alaposan feltérképezte vajon mi emberek miért kötődünk annyira a szexhez. Dr. Cindy Meston és David Buss ezer, 17 és 52 év közötti önkéntes bevonásával keresett választ a kérdésre. A jelentkezőknek listába kellett szedniük azokat az okokat, amelyek arra motiválják őket, hogy ágyba bújjanak egy számukra vonzó egyénnel. A válaszok összesítése során 4 fő tényezőt különböztettek meg az okok között.

A négy fő ok arra, miért része az életünknek a szex a következő:

1. Fizikai tényezők

Ezt senkinek sem kell elmagyarázni, hiszen nyilvánvaló, hogy a szex elsődleges oka a nekünk tetsző személy iránti fizikai vonzódás. Azontúl, hogy a vágyat érzünk egy kívánatos test láttán, a szex beteljesülést, élvezetet ad, lehetőséget arra, hogy újabb és újabb tapasztalatokat és élményeket szerezzünk, levezessük a feszültséget. Mindez a saját testünkre is pozitív hatással van, hiszen serkenti a vérkeringést, boldogsághormonokat szabadít fel, ellazít és megkönnyíti az elalvást.

2. Érzelmi tényezők

Ez  is jól ismert tény. Ha tetszik valaki és nem csupán testi kielégülést keresünk a másikban, a szerelem, az egy valaki iránti elköteleződés végső állomása a másikban való teljes feloldódás. Nem véletlenül hívják testi szerelemnek. Ha valaki külsejével és a személyiségével is egyaránt elvarázsol bennünket, az teszi igazán olyan utánozhatatlan élménnyé a szimpla szexet, ami valóban a mennyekig repít.

3. Bizonytalansági tényező

Sokak számára a szex egyfajta kompenzációt jelent, ami által visszanyerhetik elvesztett önbizalmukat, igazolást szerezhetnek arról, hogy megvannak bennünk azok az értékek, amelyekben saját maguk is kételkednek. Másfelől a szex eszköz is lehet arra, hogy valakit magunkhoz láncoljunk. Vannak, akik úgy gondolják, ha ezt megadják a másiknak, az majd hosszú távon velük marad. És vannak olyanok is, akik engednek a kényszernek és azért fekszenek le a másikkal, habár nem szeretnének, hogy a kedvére tegyenek.

4. Érdek

A szexet előnyszerzésre is fel lehet használni. Nagyon is létező dolog szexért cserébe előrejutást, információt, társadalmi státuszt stb. szerezni. Szomorú, de sokan élnek ezzel a lehetőséggel és még többen vannak, akik kihasználják ezt, hogy a másikat belekényszerítsék egy ilyen alkuba.

 

 

Szex
Szerinted mikor ideális elveszteni a szüzességet?

Képek: tumblr

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta