Ez a legrosszabb, amit mondhatsz a párodnak

Rovat

Megosztás

El kell ismernünk, mindig azokat bántjuk meg a legkönnyebben és a leginkább, akik a legközelebb állnak hozzánk. Sokszor fel sem tűnik, hogy egy-egy beszólás mennyire fájdalmas lehet annak az embernek, akit a legjobban szeretünk.

Egy-egy vita hevében pedig az ember különösen a párjának tud olyan dolgokat mondani, amiket később maga is megbán.

De mik is azok a mondatok, amelyet jobb ha tényleg messziről elkerülsz? Mutatjuk!

„Akkor szakítunk!”

Nem csak a párod magabiztosságát, de a kapcsolatotokat is veszélybe sodrod ezzel a mondattal, ugyanis konkrétan ultimátumot adsz a szerelmednek, hiszen ha nem tesz meg valamit, ellentmond neked vagy nem jár a kedvedben, akkor egyszerűen kidobod! Ennek a gyerekes hozzáállásnak az lesz a vége, hogy egyszer csak azon kapod magad, hogy ő szakított veled!

„Te soha”, „Te nem”, „Te mindig”

Ezek azok a túlzó általánosítások, amelyekkel aztán még a legbéketűrőbb embert is kilehet hozni a sodrából! Hiszen nem csinálsz egyebet, mint egy negatív tulajdonságot vagy rossz szokást használsz fegyverként. Ez nem vezet sehová és csak elvonja a figyelmedet a problémáról. Ezért próbálj a jelennél maradni, és csak az adott szituációt értékeld.

Fotó: Shutterstock

„Ha igazán szeretnél, akkor…”

Hahó! Észrevetted, hogy ezzel a mondattal konkrétan megzsaroltad a kedvesed? És nemcsak, hogy érzelmi zsarolást használtál, de még az irántad érzett szerelmét is kérdőre vontad! Hagyd meg ezt a hisztis viselkedést a buta csajoknak és srácoknak, te pedig beszélj őszintén a pároddal, hogy miért is vágysz arra, hogy valamit megtegyen neked.

„Az exem…”

A volt kedvesekhez való hasonlítgatás szintén meglehetősen aljas dolog. Annál is inkább, hiszen a volt barátodat/barátnődet valamiért kidobtad, a mostanit pedig valamiért megszeretted, így tulajdonképpen saját magadnak mondasz ellent, mikor az exedhez hasonlítod a szerelmed. Látod ugye, hogy ez se senkinek sem jó?!

Fotó: Shutterstock

„Olyan vagy, mint….”

Ennek a mondatnak lehet pozitív felhangja is, de valljuk be, a legtöbb esetben nem olyasmi mondatok hagyják el a szánkat, mint: „Olyan vagy, mint apukám, ő ilyen ezermester” vagy „Olyan vagy, mint anyukám, ő főz ilyen finom kajákat”, hanem sokkal inkább bántó hasonlatokat használunk. Hé! Minden ember egyedi és még ha van is olyan bosszantó tulajdonsága a szerelmednek, ami egy felmenőd negatívuma, azt akkor se vesd soha a párod szemére!

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta