Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Ez volt a divat régen! Ma már ciki?

Ez volt a divat régen! Ma már ciki?

Voltak érdekes dolgok, amikre ma már az mondanánk, hogy soha az életbe fel nem vennénk. Viszont ráakadhatunk valóban stílusos és vagány öltözködési stílusokra is, amik visszatérnek a napjainkba.

Egy teljesen átlagos fürdőruhás kép nőkről. Akkoriban még nem látszódhatott ki semmijük. Ezt nagyon szigorúan vették és tisztátalannak tartották azokat a nőket, akik alul öltöztek. Főleg a női ruhaviselésre nagyon szigorú szabályok vonatkoztak. Kötelezték is a nőket a zárt ruhákra.

A hasonlóak terjedelmes ruhákat nemcsak viselni nem volt kellemes, de közlekedni sem benne. Ma már el sem tudjuk képzelni, hogy tudtak ilyen öltözékben élni, nemhogy még wc-re kimenni. Az előkelő házak előírása ez volt, így ezt kellett viselni a nőknek.

A férfiaknál is voltak érdekességek. Nos, hát ehhez nehéz bármit hozzáfűzni. Szerencsére nem sokan járni hasonló ruhákban.

Azt viszont nem lehet vitatni, hogy a fenti szerelés ma is megállná a helyét. Igaz, kicsit idejétmúlt, de még mindig egyedi stílust kölcsönöz a viselőjének.

A hippi-korszakban nem igazán számított, hogy mit vesz fel az ember, illetve azt hogy viseli. A lényeg, hogy színes legyen és feltűnő. A kép is ezt tükrözi. Ebbe persze a háborúellenesség is közre játszott. Komoly kultúrája volt a hippiknek. A mai fesztiválos öltözködésekre is hatással van az akkori kultúra.

A végén pedig egy klasszikusnak mondható pár, ami a 60-as években annyira jellemezte Amerikát. A férfiak öltönyben, a nők pedig lenge, de zárt ruhákba öltöztek. A kissé feszes stílus az életükre is hatással volt. Jól tükrözte az akkori elvárásoknak megfelelő életstílust.

Ez volt a divat régen! Ma már ciki?
Melyik korszak divatja volt szerinted a legjobb?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share