Ezt nézed:  / Környezetvédelem / Ezek a fajok hamarosan eltűnhetnek a Földről!

Ezek a fajok hamarosan eltűnhetnek a Földről!

Aki megpróbálja azt állítani, hogy a globális felmelegedés nem egy valós jelenség, az nem tudom, hol él. A környezeti változások hatására pedig több faj is nagy veszélyben van, a kihalás fenyegeti őket. 

 1. Már kihaltnak nyilvánították

Egy aranyos ausztrál rágcsálót utoljára 2009-ben láttak, aminek a neve Bramble Cay melomys. A lakhelyéből jön a neve, ami egy sziget, a Bramble Cay, ami 3 méterre van a tengerszint felett.

2. Koalák

A koalák, az igen speciális étkezésük és életvitelük miatt nagy veszélyben vannak. Az eukaliptuszok egyre csak fogynak, a természetes élőhelyeikkel együtt. Ausztráliában sokszor látni az út mellett kóválygó állatokat, akik nem találják a helyüket.

3. Narancspöttyös vérteshalfélék

A víz hőmérsékletére különösen érzékeny halakat erőteljesen érintik a klímaváltozás hatásai. Japánban már kihaltnak is nyilvánították ezt a fajt a víz felmelegedése miatt.

4. Jegesmedve

Talán nem is meglepő, hogy a jegesmedvék is listán vannak az egyre vékonyodó és eltűnő jég miatt. Sajnos évről évre csökken a jegesmedve populáció, “hála” a globális felmelegedésnek.

5. Adélie pingvin

Az édes kis pingvinek is áldozatává eshetnek a klímaváltozásnak, nem csak az élőhelyük folyamatos eltűnése miatt, hanem mert a táplálékukként szolgáló krillek száma is megcsappant az elmúlt években – szintén a környezeti változások miatt.

Ezen a pár fajon kívül még rengeteg olyan állat van, akik életére drasztikus hatással van a felmelegedés, ezért fontos, hogy minél hamarabb és minél több erőfeszítéssel próbáljuk megállítani vagy legalábbis lelassítani ezt a romboló folyamatot.

news.nationalgeography.com

news.nationalgeography.com

Kihaló fajok
Te odafigyelsz a környezetvédelemre?

Borítókép: http://kids.nationalgeographic.com