Ezek a leggyakoribb jelei annak, hogy ADHD-s vagy!

Rovat

Megosztás

Mi az az ADHD? És hogyan lehet egyáltalán felismerni ezt a jelenséget magunkon, vagy éppen másokon? Tanuljunk együtt Attival!

„Figyelmetlenség, koncentrációs zavar és hiperaktivitás.”

A közhiedelemmel ellentétben nem csak a fiatalokra jellemző az úgynevezett figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD. Tudtátok, hogy leggyakrabban már 7 éves kor előtt diagnosztizálják? Van, akiknél már ebben az időben megjelennek a tünetek. Mi az oka? Genetikai meghatározottság? Hirtelen jött trauma? Alkohol? Dohányzás? Mindegyik, de ennél még sokkal több van, a pontos géneket a mai napig sem ismerik. Nos mik a legjellemzőbb tünetei?

A legjellegzetesebb 3-mas tünetcsoport: figyelemzavar, hiperaktivitás, impulzivitás. Nem tud koncentrálni valaki 1-1 beszélgetés kapcsán, izeg-mozog állandóan, s gyakran félbeszakít másokat. Ezek csak pár tünetnek mondhatók, de merően meghatározzák a betegség diagnosztikáját. Attis megemlíti a videójában, hogy természetesen ezeket szakemberek állapítják meg, nem pedig mi, vagy ti. Ha bármikor észleltek magatokon, vagy a környezetetekben lévő embernél hasonlót, érdemes azonnal szakemberhez fordulni!

Főkép: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta