Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Ezek a legdrágább kutyák!

Ezek a legdrágább kutyák!

Vannak olyanok, akik megtehetik, hogy milliókat fizetnek ki egy-egy kutya miatt. Egészen extrém összegeket is elkérnek olykor a leendő gazdiktól. Bizonyos fajták már önmagukban is milliókat érnek, de ha tökéletes testalkattal és ápolt szőrzettel rendelkeznek, úgy a többszöröse is lehet az áruk.

 

Kis oroszlánkutya

1500-as évekre tehető a kialakulása. Elsősorban az arisztokrácia számára volt elérhető és kedvelt a fajta, majd idővel csökkent az érdeklődés iránta. Mára viszont újból kedvelt lett. Az ára átszámítva 1-1,5 millió forint.

 

Kanadai eszkimó kutya

 

Régi fajtáról van szó. Kr. e. 1000 környékén alakult ki. Erős és masszív kutyáról van szó, jól képes alkalmazkodni és nagy a teherbíró képessége. Igazi társa volt az embernek, és igénybe vették a segítségét az életben maradáshoz. Szinte teljesen kihaltnak tekintették, így egy kölyök ára átlagosan 1,3 millió forint.

 

Szamojéd

Főként terelésre és vadászatra használták. Viszonylag könnyen kezelhető, de megfelelő bánásmódot és határozott nevelést igényelnek. A mindennapi túléléshez használták régebben. Mai ára 1,5 millió forint.

 

Cavalier King Charles spániel

Szintén az arisztokrácia körében volt népszerű. Egyszerűen csak angol törpe spánielnek nevezik. Spanyol és francia ősei vannak a fajtának. Ára elérheti a 2,5 millió forintot is.

 

Rottweiler

Elsősorban harci kutyáknak, valamint terelőknek használták. Nagyon masszív és erőteljes testalkatuk van, így tökéletesek az erőpróbáló feladatokhoz. Egy fajtatiszta ára a nemzetközi piacokon elérheti az 1,5 millió forintot.

 

Tibeti masztiff

Ugyan nem tartozik a legdrágább kutyák közé, mégis jelenleg ez az első, amit horror áron vettek meg. Egy kínai férfi 300 millió forintnak megfelelő kínai jüant fizetett ki az egyik kutyáért, így ő tartja a rekordot, melyet egy kutyáért eddig kifizettek.

Ezek a legdrágább kutyák!
Van kutyád?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share