Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Ezek a legkedveltebb randihelyek a Felkelő Nap országában

Ezek a legkedveltebb randihelyek a Felkelő Nap országában

Összegyűjtöttük a japánok fiatalok legkedveltebb randihelyeit. 

Daikanransha

palette-town-ferris-wheel-night-view-big

A 115 méter magas óriáskereket 1999-ben adták át Odaibában, amely egy mesterségesen létrehozott szigetcsoport a Tokiói-öbölben. Átadásakor a világ legmagasabb óráskereke volt, amíg meg nem épült a 135 méteres London Eye vagy más néven Millennium Kerék Londonban. A Daikanransha 16 perc alatt tesz meg egy fordulatot, amelyről az egész fővárosra ráláthatunk. Jelenleg Tokió és Odaiba egyik leghíresebb nevezetessége és szimbóluma. Éjjel pedig több mint 120 ezer neoncső világítja ki különböző színekben. Egy menet ára körülbelül 900 jenbe került.

Fudzsiszan

Mt-Fuji_09

A Fudzsiszan a Japán fővárostól körülbelül 100 km-re, a Honsú sziget csendes-óceáni partján található. Magassága 3776 méter és ezzel ez a szigetország legmagasabb hegye, amely valójában egy vulkán, ami a kutatók szerint bármikor kitörhet. Az utolsó kitörése egyébként 1707-ben volt. A Fudzsiszán a tűzistennőről kapta a nevét és ősidők óta a japánok szent hegyének számít. Környéke pedig egészen a Meidzsi-restaurációig (1868) tiltott terület volt a nők számára. Évente körülbelül 600 ezer ember mássza meg a Fudzsiszánt, mely egyedülálló élmény. Egy ősrégi japán mondás szerint: „Egyszer fölmenni a Fudzsiszán csúcsára bölcs dolog, másodszorra azonban bolondság”. Ennek ellenére Japán egyik leghíresebb és legnépszerűbb látnivalója.

Japánkertek

j30

A japánkertek világhírűek és egyedülállóak. Remek kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a látogatók számára és rendkívül népszerűek a szerelmes párok körében is. Egyszerre gyönyörködtetőek és elgondolkodtatóak. Egyénis stílusok miatt pedig rendkívül különlegessé teszik őket. Japánban a legtöbb kert igazi műalkotásnak számít, és a többségüket műemlékként tartanak számon.

Karaoke klubok 

karaoke

A karaoke Japánból származik és jelentése „üres zenekart” jelent”. Országszerte pedig több ezer karaoke bár működik, ahova eredetileg fáradt üzletemberek tértek be éjszakánként, hogy levezessék feszültségüket, mielőtt hazamentek családjukhoz. Japánban azonban mára egy külön szórakoztató iparággá fejlődött, ami rendkívül népszerű a fiatalok körében is. Lényege, hogy a zeneszámot nem az eredeti előadó, hanem valaki más adja elő, aki egy kivetítőről olvassa vagy énekli kiválasztott zeneszám szövegét. A Karaoke alapvetően egy társasági szórakoztató műfajnak számít Japánban, amely már az egész világot meghódította.

Pályaudvarok és közlekedési csomópontok

dfd

Japán rendelkezik a világ egyik legfejeltebb és legkiterjedtebb közúthálózatával, amire az állam több milliárd dollárt fordít a fenntartására. A szigetországban ezért rengeteg embernek nincsen autója. Sok fiatal pedig éppen ezért pályaudvarokon, buszmegállókban és egyéb közlekedési csomópontoknál találkozik, ahonnan könnyedén és gyorsan eljuthatnak kiválasztott célpontjukhoz. A vasúti közlekedés például egyedülálló. A nagyvárosokat gyorsvonatok (Sinakszen) kötik össze, amelyek több 100 km/órás sebességgel közlekednek, ráadásul rendkívül pontosak. Több internetes oldalon is olvastam, hogy a fiatalok rendszerint pályaudvarokon randiznak, mert innen szinte bárhova el tudnak jutni.

 

Cikk: Pap Gergely

Foto: xn--88j6ev73k0ndb4e32b.jp, muza-chan.net, japandk.jtbeurope.com, m.cdn.blog.hu, dailymail.co.uk

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share