Ezek a motiváló idézetek segítenek majd 2019-ben, ha úgy érzed nincs tovább!

Rovat

Megosztás

Ha Coelho és a többiek már a könyöködön jönnek ki, akkor azonnal kattints el, de ha az az ember vagy, akinek mindig segítenek a megfelelő gondolatok, egy-egy jól eltalált életbölcsesség, akkor maradj még, és olvasd el ezt az 5 motiváló idézetet, amik bármikor jól jöhetnek még 2019 során!

Szóval, itt vagyunk hetekkel az évkezdet után, talán tettél is valamilyen fogadalmat, mégis valahogy döcögősen indul be – vagy talán még be sem indult? – az új év. Vagyunk így páran, semmi pánik! Nekem például van ez a pár idézetem, amiket újra meg újra kiposztolok, vagy felírok a szobám falára, a füzeteim borítójára…stb., és ők mindig segítenek! Próbáld ki, akár mantrának is beválnak!

Itt van például az egyik legújabb kedvencem, amit olyanoknak tulajdonítanak, mint kedvenc DC-s főgonoszunk Joker , Taylor Swift vagy Justin Timberlake…ízlés kérdése, én a no name graffiti art verzióra szavazok. De lényeg a lényeg: engedd meg magadnak a gyászidőszakot. Sírj annyit, amennyi csak jól esik, keseregj, sajnáld magad! DE!, amikor érzed, hogy eljött az elengedés ideje – és hidd el, valójában mind érezzük belül, mikor van ott az a bizonyos végső pont – akkor engedd el! Engedd el a fájdalmat, és menj tovább! Meg tudod csinálni, mert mindig sokkal erősebb vagy, mint hiszed. (Talán már sikerült is megtapasztalnod párszor.)

Nagyjából úgy fordíthatnánk: “Sírj, amennyit csak akarsz, de aztán építs egy hidat, kelj át a könnyek folyóján, és menj tovább!”

*

A második motiváló mondatot szintén több személyhez szokás társítani, mégis, a legvalószínűbb, hogy a világ egyik legnagyobb álmodozója, az egykori Beatles-tag, John Lennon száját/tollát hagyta el elsőként. Nekem mindig azt mondja: ne adjam fel idő előtt. Legyen szó bármiről! Ha most még nehezemre esik elengedni a szomorú emlékeimet, nem baj, eljön az idő, amikor majd menni fog! Ha most épp nem a legjobb a kapcsolatom a barátnőmmel /családommal/ kedvesemmel? Nem baj, ez még nem a vége! És tudod mi a vége? A halál. Drámai? Nem annyira. Mert miről is szól ez? Arról, hogy amíg élsz, mindig lehet másképp! Dönthetsz máshogy, tehetsz a kapcsolataidért, tehetsz magadért! Minden jó, ha jó a vége <3

“Minden jó, ha jó a vége, és ha most még nem jó, akkor ez még nem a vége”

*

Szerintem a következő idézet az örök optimisták mottója! Egy olyan sor, ami nem arról szól, hogy reménykedj, miközben tátott szájjal várod a sült galambot, hanem épp ellenkezőleg: gyerünk, menj tovább! Tervezd újra! Állj fel! Csináld, és hidd el, igenis be fog jönni! Ha minden igaz, Claire Cook, amerikai írónő, motivációs tréner szellemi terméke.

Esetünkben így szólna: Ha az ‘A terv’ nem működött, az ABC-nek van még 43 (!!!!) betűje! – ilyenkor kifejezetten örülni szoktam, hogy a magyar az anyanyelvem, nem csak 25, hanem 43 extra lehetőség! Azért ez #WOW !

*

A negyedik egy amerikai költő, Ogden Nash idézete. Talán ismeritek Neil Gaimant, akinek a Coraline című mesét vagy a Sandman képregényeket, sőőt, közvetve a Lucifer című, eszméletlen – immár – Netflixes sorozatot is köszönhetjük! Nos, a jó öreg Ogden mondásával egy Neil Gaiman kötetben találkoztam, és akkor szoktam előhúzni, ha valami látszólag szörnyű próbát kell kiállnom. Mondjuk folyamatosan olyan tárgyakra készülnöm, amiket utálok… Hogy mi lesz a csoda a végén? Esetemben a diploma, amihez nem jutottam volna el, ha nem küzdöm magam keresztül unalmas és haszontalan órák tömegén. Mik a te szörnyeid mostanában? És mi a csoda, ami a szörnyekkel való küzdelem végén vár?

“Ahol a szörnyeteg, ott a csoda!”

*

Az utolsó idézet pedig szintén egy amerikaitól, a híres Wayne Dyer, motivációs trénertől és önsegítő könyvek írójától származik. Nagyon fontos idézet, mert szerintem arra hívja fel a figyelmünket, hogy minden csak választás kérdése. Persze nem szó szerint mindenre van ráhatásunk, de mondjuk úgy 90%-ra az életünknek egészen biztosan. Engedd el a kifogásaid és dönts úgy, hogy azt az életet éled, amiben megtalálod a személyes kis paradicsomodat! Tényleg a te kezedben van a választás! Elhiszed?

“A földi mennyország nem egy hely, amit meg kell találnod, hanem egy döntés,a mit meg kell hoznod.”

*

Nos, a végére értünk. Bízom benne, hogy ha bajban leszel, vissza tudsz ide jönni, és találsz majd itt valamit, ami segít neked! Mikor egy búcsúképet kerestem, belebotlottam egy plusz idézetbe, így azt osztom meg zárszóként, anélkül, hogy pontot tennék a mondat végére. Mert a mondatok végén nincs pont, amíg élsz, cselekszel, hiszel! Legyen ez az éved – ez is – csodás!

“A pontosvesszőt akkor teszi ki az író, amikor nem tudja befejezni a mondatot, de úgy dönt, hogy tovább akar haladni az írással más irányba. Az író Te vagy, az írás/a mondat pedig a Te életed”

 

*

Képek: tedideas.com; quotescloud.com; me.me.com; lifehack.com; reddit.com; qutefancy.com; simplereminders.com

Motiváló idézetek 2019-re
Te szereted, téged segítenek a motiváló idézetek?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta