Ezek a várt videójátékok, amik sosem készültek el!

Rovat

Megosztás

Kevés kellemetlenebb dolog létezik annál, mint mikor hosszú hónapokon vagy éveken át várt kedvencünk végül nem jelenik meg. Cikkünkben a legkeserűbb csalódásokat szedtük össze, ezek a várt játékok, amik sosem készültek el!

Ahogy azt The Mandalorian sikere is jól mutatja, a Star Wars univerzum nem csak a jedikről szól. A rettenthetetlen-rafinált fejvadászok is épp annyira lekötik a nagyközönséget, mint az Erő használói. Ezzel természetesen a LucasArts illetékesei is tisztában voltak, és úgy döntöttek, hogy tető alá hoznak egy Boba Fett kalandjai körül forgó TPS-t. A 1313-nak keresztelt alkotásban a rettegett fenegyerek bőrébe bújva kaphattuk volna el a Coruscant planétáján megbúvó célpontjainkat. Ám miután a Disney megvásárolta a céget, a projektet jegelték, és vajmi kevés esélye van annak, hogy valaha is fel fog támadni.

https://youtu.be/J_1_Nvn7DPM

 

A Fable Legends is milliókat hozott lázba, ami nem csoda, hiszen az aszimmetrikus multiplayer-játékok sorát erősítő akció-RPG egy igen szellemes alapötletre épült. Az öt felhasználóból négyen különféle, más-más területen jeleskedő hősök, például a fagymágus Winter, vagy a pimasz bajvívó Sterling bőrébe bújhattak volna bele. Míg az egyikük, egy minden hájjal megkent, a rendelkezésére álló pontokból különféle lények megidézésére képes gazfickóként randalírozhatott volna, hogy ármányos praktikáival megkeseríthette a többiek életét. A dologból azonban nem lett semmi, és a fejlesztésért felelős, patinás Lionhead Studios örökre bezárta kapuit.

https://youtu.be/5V9MGALRPfg

 

A Scalebound megjelenését is sokan várták, mivel a PlatinumGames csapatának tagjai közismertek műveik magas minőségéről. A 2013 és 2017 között rendszeresen a szcénával foglalkozó magazinok címlapjain szereplő program a sárkány Thuban és az ember Drew kelletlen véd- és dacszövetségére fókuszált. Fotorealisztikus grafika, egy különféle képzettségek fejlesztésével erősíthető tűzokádó, non-stop harc és egy fordulatos sztori: papíron több sem kellett a kasszarobbantáshoz. Azonban a bátran kísérletezgető, a koncepciót lépten-nyomon új elemekkel bővítő cégnél nagyon nehezen találták meg a közös hangot a számlát álló Microsofttal. Ezért végül a hosszú éveken át csiszolt, pörgős különlegesség a kukában végezte.

https://youtu.be/U_MZ-MmyIbU

 

Egy Bosszúállók-videojátékról könnyen azt hihetnénk, hogy a bölcsek kövénél, vagy egy pénztermő fánál is biztosabb befektetés. A nem túl szellemesen, de annál lényegre törőbben The Avengers-ként futó, belső nézetű verekedős cím a Marvel-rajongók álmának tűnt. Az alakváltó skrullok invázióját elmesélő, önálló történet, kismillió megnyitható karakter, és izzasztó csaták: többet kívánni sem lehetne. Ám a munkálatokat végző THQ-nál egyik katasztrofális gazdasági döntés a másikat követte, és a szebb napokat látott óriás le kellett, hogy hozza a rolót.

https://youtu.be/7bd4OeguMpI

 

Végül felsorolásunk aligha lenne teljes a Silent Hills nélkül. Hideo Kojima és Guillermo del Toro fáradozásainak gyümölcse bejelentése első pillanatától kezdve érdeklődők millióit csigázta fel. Ingyenes, PS4-exkluzív kedvcsinálója, a P. T. többszörös díjnyertes etalonként vonult be a hobbi történelmébe, mikor megtörtént az elképzelhetetlen. A komoly változások előtt álló Konaminál útilaput kötöttek a japán fenegyerek talpára, és fittyet hányva a közönség sirámaira, nem fejezték be a virtuális rémmesét.

https://youtu.be/bjDmGGtglEY

 

Ezek a várt videójátékok, amik sosem készültek el!
Volt olyan, hogy nem jelent meg egy játék, amit nagyon vártál?

Gera Krisztián

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,185RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta