Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Ezeket a feladatokat kapták ma magyarból az érettségizők

Ezeket a feladatokat kapták ma magyarból az érettségizők

Egy Mándy Iván-novellát, egy József Attila- és egy Radnóti Miklós-költeményt kaptak az érettségizők a középszintű írásbeli második részében- írja az eduline.hu. Bármelyiket választják a diákok, egy 400-800 szavas szöveget kell alkotniuk. 

A középszintű magyarérettségin a diákoknak összesen 240 percük van a feladatok megoldására. Először az első feladatlapot kapják meg, amelyen egy szövegértési feladatsort és egy érvelést/gyakorlati szövegalkotási feladatot találnak, erre 90 percet kapnak.

A játék fogalmáról szóló szöveget kell elolvasniuk és értelmezniük a diákoknak a középszintű magyarérettségi első részében. A diákoknak először értelmezniük kellett a kétoldalas szöveget, majd különféle feladatokat kellett az alapján megoldaniuk.

Az első feladatlap második részében a vizsgázók egy érvelési vagy egy gyakorlati szövegalkotási feladatot oldanak meg – a kettő közül csak egyet kell választaniuk. Szinkronizált filmekről szóló érvelést vagy egy régészeti leletről szóló hivatalos levelet kellett írniuk a diákoknak.

 

Forrás: eduline

Kép: frissmédia

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share