Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Ezeket a dolgokat megérted, ha szigorúak a szüleid

Ezeket a dolgokat megérted, ha szigorúak a szüleid

Ha szigorúak a szüleid, akkor tiniként az tuti, hogy nincs egyszerű dolgod. Bulik, suli, házik, szabadidő, mind-mind a szüleid hatáskörébe tartozik, és nem kevés energiádba telik, hogy meggyőzd őket egy-két dologgal kapcsolatban.

1. Ha át akarsz menni valamelyik barátodhoz ottalvós bulira, akkor minimun 36 órádba telik, mire felkészülsz lelkileg, hogy meg merd kérdezni a szüleidet erről, a biztonság kedvéért készítesz egy kiselőadást a témáról, és ezerszer kiemeled, hogy nem iszol semmit és 10-kor már ágyban leszel.

2. Ha nem ottalvós a buli, akkor tuti, hogy te vagy az első, akinek le kell lépnie. A többiek sajnálkozó tekintetével kísérve sétálsz ki az ajtón, jó esetben a buszhoz, rosszabb esetben a küszöbön várakozó szüleidhez.

3. Megpróbálsz minél gyorsabban kislisszolni az ajtón suliba indulás előtt, hogy véletlenül se kössenek bele a szüleid az öltözködésedbe, mert, ugye ebben is szigorúak. Ha rafinált vagy, viszel magaddal váltóruhát a táskádban és megúszol egy rakat ciki kérdést és elkésést indulás előtt.

4. Hazudsz. Kicsit, nagyot, keveset vagy sokat, mindegy, de inkább mellébeszélsz annak érdekében, hogy elkerülj egy újabb hegyibeszédet az adott témával kapcsolatban. Ha a szüleid elkezdik a “bezzek az én időmben” szövegeket, akkor tudod, hogy jó ideig nem szabadulsz.

5. A hegyibeszédtől tartva nem is igazán mondasz vicceket, nehogy félreértés legyen, és órákig hallgasd, hogy milyen eltorzult elméd is van, és végül el leszel tiltva a barátoktól, a tévétől és az internettől egy hónapig. Igen, egy egyszerű Mórickás vicc miatt.

Fotó: heart.co.uk

Fotó: heart.co.uk

Szigorúak a szüleid?
Neked szigorúak a szüleid?

Borítókép: theodysseyonline.com