Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Ezeket eszik reggelire a gyerekek a világ különböző országaiban

Ezeket eszik reggelire a gyerekek a világ különböző országaiban

Tudtad, hogy vannak olyan országok, ahol húsételekkel vagy levessel kezdik a gyerekek a napot? Számunkra ez meglehetősen furcsán hangozhat, hiszen mi nem ehhez vagyunk hozzászokva. Egy átlagos magyar gyerek felvágottat, sajtot és zöldséget eszik, ha reggelizik egyáltalán. 

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, hiszen fontos, hogy feltöltődjünk energiával már a nap elején. Ezért is fontos, főleg a gyerekek számára, hogy oda tudjanak figyelni az iskolában. A Daily Meal összeszedte, hogy miket is esznek a gyerekek reggelire a világ különböző országaiban. Van, ahol a gabonaféle az uralkodó, vannak olyan országok, amelyekben inkább sósat vagy inkább édeset reggeliznek, máshol pedig a leves a reggeli legfontosabb része.

1. Chile

Hagyományos chilei kenyeret esznek (pan amasado), amelyet vajjal, lekvárral vagy karamellizált tejkrémmel ízesítenek a legtöbbször.

2. Kína

A kínai gyerekek rizskását reggeliznek a legtöbb alkalommal, amit különböző módon ízesíthetnek. Sósan és édesen is fogyaszthatják, rakhatnak bele különböző húsokat vagy zöldségeket.

3. Szingapúr

A szingapúri gyerekek pirított kenyeret vagy ropogós palacsintatésztából készült ételt esznek, amit megtölthetnek zöldségekkel, szardíniával, tojással vagy pörkölt földimogyoróval.

4. Vietnám

A gyerekek reggeli kedvence a phó, ami egy csirkés vagy sertés alapú tésztaleves. Ezt ízesíthetik különböző szószokkal, lime-al vagy újhagymával.

5. Németország

Talán ez hasonlít legjobban a magyar gyerekek reggelijéhez. Zsömlét, tojást, felvágottat, zöldséget és sajtot is egyaránt tartalmaz.

6. Guatemala

Tortilla, tojás és gyümölcs kerül legtöbbször az asztalra, de nem minden családnál, mert a fele lakosság nem engedheti meg magának az ilyen ételeket.

7. Nigéria

Itt a reggeli gyorsan és korán szokott zajlani. Általában kenyeret és pirítóst esznek egy kis teával.

Forrás: dailymeal.com
Kiemelt kép: bloomberg.com

Ezeket eszik reggelire a gyerekek a világ különböző országaiban
Te szoktál reggelizni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share