Ezt nézed:  / Hírek / PR / Suli / Ezekkel a módszerekkel készül Zsani a matekérettségire

Ezekkel a módszerekkel készül Zsani a matekérettségire

A Középsuli sorozatban plázacicát alakító Kemény Zsanett ebben a tanévben fog érettségizni. Mint a legtöbb diák, Zsani is retteg a matektól. Megkérdeztük tőle, ő hogyan készül a nagy megmérettetésre.

Nagyon izgulok az érettségi miatt, hiszen soha nem lehet tudni, mennyire lesz nehéz, hogy mire számítsunk vagy, hogy épp olyan feladattípusok lesznek-e benne, amik mennek, vagy olyanok, amik kevésbé

– mondta Zsani.

Lássuk tehát, ő hogyan gyakorol!

Figyel órán

Zsani fontosnak tartja, hogy órán figyeljen. Néha ez nem egyszerű, mert sokszor nagy a zsivaj, de szerinte fél siker, ha az órán sikerül valamit magába szívnia.

Megcsinálja a házit

Fontosnak tartja, hogy mindig készen legyen a házija. Így a tanár sem fogja ki magának, és meg gyakorol is. Bár néha utálja, hasznosnak tartja az otthoni leckét.

Átbeszéli a barátnőjével az anyagot

Ha a házi elkészítése közben valami nem világos számára, Zsani összeül a barátnőjével, hogy átnézzék egymás jegyzeteit és átbeszéljék az anyagot.

Csoportos órára jár

Néhány barátnőjével kéthetente egy délután 2 órás különórán vesz részt, ahol megkérdezhetik egy tanárnőtől, amiket nem értenek. Ha nincs kérdés, gyakorolják az aktuális anyagokat.

Az e- Palatábla Alapítvány érettségire felkészítő anyagából készül

Az alapítvány segítségével online, elektronikusan, egy e-learning képzés segítségével készülhet fel bárki az érettségire. A legjobb, hogy nem kell a könyvet, a gyakorlót és a füzetet felváltva lapozgatnod, hiszen minden egy helyen van. Az alapítvány módszereivel bárki megszeretheti matekot, és a legjobb, hogy teljesen ingyenes! Ha meg szeretnél ismerkedni vele, kattints  IDE!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share