Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Ezért jó, ha meztelenül alszol

Ezért jó, ha meztelenül alszol

Egy csepp parfüm – csupán ennyit viselt alvás közben a híres amerikai színésznő, Marilyn Monroe. Sokan követik a példáját, mások viszont elképzelhetetlennek tartják a meztelen alvást. Mit mondanak a szakértők?

Az amerikaiak egyharmada teljesen fel van öltözve, 52 százalékuk félig, 17 százalékuk pedig teljesen meztelen alvás közben – állapította meg az Airweave alvástechnikai vállalat kutatása. Hogy mit viselünk, vagy éppen nem éjszaka, az leginkább a saját komfortérzetünktől függ. Ugyanakkor az egészségügyi érvek sem elhanyagolandóak – figyelmeztet a mic.com.

sleeping-1159279_960_720

Természetes folyamatként alvás közben a testünk fokozatosan lelassul és lehűl. A paraszimpatikus idegrendszer és egyes hormonok szempontjából ez egy nagyon fontos folyamat. Ezért a vastag többrétegű pizsamák helyett a vékonyabbak, vagy a semmilyen ajánlott. Ha együtt alszunk meztelenül valakivel, akkor könnyebben szabadul fel az oxitocin, az egészséges kapcsolatokért felelős hormon.

Nagy kérdés még: ártalmas-e a melltartó és az alsónemű viselése alváskor? A melltartóval kapcsolatban vannak, akik esküsznek rá, hogy így nagyobb a mellrák kockázata. Igaz, tudományos bizonyíték erre nincs. Mások viszont azt állítják, hogy az éjszakai melltartó segít megőrizni a keblek feszességét.

Sleeping-girl

Ami az alsóneműt illeti, mindkét nem esetében komoly érvek szólnak, inkább vegyük le. Tanulmányok kimutatták, a túl szűk alsónadrág negatívan befolyásolja a spermiumok számát. A nők esetében pedig a szellőzés miatt kerülendő éjszaka a fehérnemű. Ha mégis ragaszkodunk hozzá, minden szakértő a lelkünkre köti: csak pamut!

Ezért jó, ha meztelenül alszol
Szoktál meztelenül aludni?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share