Ezt nézed:  / Suli / Ezért kellett volna Leónak Oscart kapnia!

Ezért kellett volna Leónak Oscart kapnia!

Leonardo DiCaprio legjobb alakításai

A világ lelkesen emelte poharát Leonardo DiCapriora, akit sok évnyi várakozás után végre díjazott az Akadémia. A 41 éves színész A visszatérő című filmben való alakításáért vehette át az arany szobrocskát. Nem ez az egyetlen jó filmje. Lássuk, miért kellett volna már réges-régen Oscart nyernie Leonak!

Gilbert Grape

Egy szellemi fogyatékos fiút játszik ebben a filmben. Arnie és bátyja, Gilbert a fiatalabbik fiú betegsége miatt nem hagyhatja el otthonát, ám egy nap mégis útra kelnek… Leo mindössze 19 esztendős, de máris Oscar-díjra jelölik mint legjobb mellékszereplő. A Golden Globe viszont az övé lett.

Egy kosaras naplója

Személy szerint nekem ez a kedvenc filmem tőle. Rendkívüli beleéléssel kelti életre a drogfüggő fiatalembert. Jim ígértes kosaras, ám barátja halála után valami eltörik benne: a heroin rabjává válik. Anyja nem tűri viselkedését, s az utcára kerül. Hogy kábítószerhez jusson, prostitúcióra adja fejét. Innen pedig egyenes út vezet a börtönbe… A sztori érdekessége, hogy valós történeten alapul; Jim Carrol kamaszéveit dolgozza fel.

Kapj el, ha tudsz

Szintén egy legendás Leo-film a kedvenceim közül. Az Egy kosaras naplója mellett ennek is valós történet adta alapját. Frank W. Abagnale óriási csaló, akit üldözni kezd az FBI – ám Leo szerethetővé tette karakterét, a néző neki szurkol.

A nagy Gatsby

Erről a filmről már korábban is írtunk az oldalon. Leo a Titanic és a Rómeó+Júlia után ismét megmutathatta romantikus oldalát is. Jay Gatsby egy pökhendi szépfiúnak tűnik az emberek szemében, pedig a sok fényűzésnek egy oka van: hogy visszaszerezze szerelmét, Daisyt. Leo természetesen itt is kamatoztatta tehetségét: nagyon jól hozta Gatsby személyiségének kettősségét.

A Wall Street farkasa

Bevallom, magát a filmet nem kedvelem annak üzenete miatt, ám az kétségtelen, hogy Leo itt is remekel. Ebben a filmjében egy szélhámos, mindenkin átgázoló, drogfüggő brókert testesít meg. Szintén életrajzi történet, Jordan Belford életéből merítettek a készítők.

Természetesen a felsoroltakon kívül Leónak még számos kiváló alakítása van, én csak az általam legemlékezetesebbnek vélteket soroltam fel.

Ezúton is gratulálunk a filmtörténet legjobban várt Oscar-díjasának!

Fotó: asianmirror.co.uk

Gratulálunk, Leo!
Neked melyik a kedvenc Leo-filmed?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share