Ezért nem akarnak suliba menni a diákok

Rovat

Megosztás

Felhívást tett közzé Facebookon az ADOM Diákmozgalom, amiben tiltakoznak a sulik újbóli megnyitása, a hagyományos, azaz jelenléti oktatás ellen több okból is!

Az elmúlt hetek számadataira (fertőzöttek és elhunytak) hivatkozva ezek a diákok úgy érzik, hogy túl korai még megnyitni az iskolákat, ami akár egy negyedik hullámot is elindíthatna!

Számukra most az a legfontosabb, hogy mérséklődjenek a számok, és vigyázzanak hozzátartozóikra: szüleikre, nagyszüleikre, és tanáraikra, akik szerintük – még a beoltással is – messze vannak a teljes immunitástól (védettségtől).

Úgy gondolják, hogy továbbra is ki kell tartaniuk az online oktatás, ezzel együtt az iskolák zárva tartása mellett, hogy ,,ne dőljön romba a járvány elleni hatékony védekezés”. Ezért arra kérik a diákokat és szüleiket, ahogyan a pedagógusokat is, hogy csatlakozzanak hozzájuk, és az április 19-re tervezett nyitáskor ne menjenek iskolába.

,,Több mint egy évnyi bezártság után mindannyian szeretnénk már visszatérni a mindennapokba, szeretnénk a barátainkkal, osztálytársainkkal találkozni, újra látni és megölelni egymást. Azonban nem szabad elhamarkodott lépést tennünk, mert most minden percen életek múlhatnak.”

Követeléseik között szerepel az iskolák zárva tartása, az online oktatás, a krónikus betegek védelme és az, hogy a szülők saját maguk dönthessenek arról, iskolába küldik-e gyereküket.

Indokaik között megtaláljuk azt is, hogy szerintük ,,az érettségizők számára nem jelentene érdemben segítséget, ha visszamennének az iskolába az érettségi előtti két hétre”, mert sokan tartanak a megfertőződéstől, ráadásul az eddig kialakított otthoni tanulási rutinjukat is felborítaná.

Főkép: Facebook

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta