Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Ezért szólalnak meg női hangon a telefonok!

Ezért szólalnak meg női hangon a telefonok!

Gondolkoztatok már azon, miért van az, hogy javarészt női hangon szólalnak meg a telefon digitális asszisztensei? Miért kell  a robot asszisztenseknek nőknek lenni/női hangon beszélni?

Bár manapság nincs olyan éles határvonal a férfi és a női szerepek között, a technológia világában halványan még most érezhető a különbségtétel – erre hívja fel a figyelmet a The Guardian.

A Microsoft-nak ott van Cortana, az Amazonnak Alexa, az Apple-nek Siri, a Google-nek a Google Assistant….mindegyik asszisztens női hangon beszél a felhasználókhoz. (Igaz, Siri néhány országban, pl. az Egyesült Királyságban férfi hangon beszél, de ez a ritkább.)

A női hangon megszólaló asszisztenseket arra a hagyományos személetmódra vezetik vissza, miszerint

a segítségnyújtás a női szerepek közé tartozik,

legyen szó fizikális vagy virtuális kapcsolatról. Míg a férfi hangon megszólaló robotokat erőteljesebb tulajdonságokkal ruházzák fel a felhasználók, mondjuk információközvetítő szereppel, de gondolhatunk a Terminátor példájára is.

Ezt a különbségtételt szeretné áthidalni (megszüntetni) legújabb fejlesztésével az EqualAI nevű cég, akik

megalkották az első semleges hangot!

Vagyis sem nőnek, sem férfinak nem tekinthető Q, aki a férfi és a női hangok közbenső frekvenciájával rendelkezik. Q máris számos felhasználási lehetőséget rejt magában, – nemcsak digitális asszisztensi hangnak, hanem metróállomások, könyvtárak, játékok narrátorának is szánják, – mintegy orvosolva a virtuális megkülönböztetést.

Ezért szólalnak meg női hangon a telefonok!
Ti milyen hangot hallanátok szívesen?

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share