Ezt árulja el rólunk, hogyan chatelünk!

Rovat

Megosztás

Eszünk? Megosztjuk Instán! Láttunk egy helyes pasit? Lesifotó, és máris írnunk kell a legjobb barátnőnknek! Na de mit árul el rólunk, hogyan is chatelünk a haverokkal? Vannak fontos tényezők? Lássuk, te melyik csoportba tartozol?!

Manapság rengeteg időt töltünk Insta pörgetéssel, messengeres beszélgetéssel, vagy éppen a Facebook Marketplace-en lessük, mit lehet megvenni olcsón! Nap mint nap szinte beszippant minket az online világ, körbefonja az egész életünket. Te is sokat lógsz a neten? A chatelés nagymestere vagy? Akkor lássuk, rád vajon mi jellemző, amikor írod a sorokat?!

1.Aki folyton smileizik!

Kutatások szerint aki szinte minden mondat végére odatesz egy smile-t, fél a reakcióktól, fél, hogy megbánt másokat. Nincs elég önbizalma saját magával szemben, így ez egyfajta védekező mechanizmus még akkor is, ha valami komolyat szeretne közölni az illetővel. Te gyakran írsz mosolygós fejet a sorok végére?

2.Aki mindent IS komolyan gondol!

Az első csoport szöges ellentéte az, aki soha nem képes semmilyen plusz reakciót tudatni a másikkal, akármiről is legyen szó. Vicc, humoros sorok, teljesen mindegy, csak a passzivitás látszik az írásából. Olyan, akár egy fal, mintha soha nem tudna mosolyogni az illető, így azt tudja következtetni a másik fél, semmi nem működik az életében, szenvedésnek éli meg a mindennapokat. Te észrevetted már ezt a jelet magadon?

3.A regényíró

Szereted magadból kiadni az érzelmeidet? Egyesek szerint, ha folyton tízsoros regényekkel bombázzuk barátainkat, azt jelezheti, nem tudjuk megfelelően kiadni szóban saját érzelmeinket, úgy véljük, írott formában könnyebb megtenni, mintha szemtől szemben lennénk. Ilyenkor tanácsos talán nem az egész életünket rázúdítani haverjainkra, nehogy untatás legyen a vége!

4.A szűkszavú

Semmire nem reagálsz, mondhatnak neked bármit? Mindenre csak a tipikus aha, oké, persze, igen vagy nem a válaszod? Ennyire untatnak a barátaid? Tényleg nem érdekel a mondanivalójuk, vagy annyira magaddal és a problémáiddal vagy elfoglalva, hogy nem érzel elsőbbséget mások gondjaira nézve? Persze van, amikor nem kellenek szavak, na de mindig?!

5.Úgyis kijavítalak!

Vannak, akik nem bírják elviselni, ha valaki eltéveszt egy szót, mondatot, akár egy betűt is, egyből kijavítja az illető helyesírását, szúrja a szemét. Ez néha-néha teljesen rendben van, de túlzottan nem érdemes belemenni, hiszen egy idő után idegesítő is lehet, nemde? Statisztikák szerint aki hasonló mentalitással bír, saját magában keresi a hibákat, nincs megelégedve az önképpel, ezáltal másra vetíti ki. Te mennyire vagy elégedett önmagaddal? Képes vagy elfogadni azt, aki valójában vagy?

Te melyik csoportba tartozol?

Főkép: pixabay.com

Képek: pixabay.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta