Ezt nézed:  / Hírek / Környezetvédelem / Felfalhatsz húsvétkor mindent!

Felfalhatsz húsvétkor mindent!

Készültök már a húsvétra? A főtt sonka kész, a kolbász feldarabolva, fasírtok előkészítve! Jöhetnek a tojások! Az általunk bemutatott módszer kipróbálásának érdekében nem kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod: elég szétnézned a konyhában és uccu neki tojásfestés! 

Ha ezeket a színezőanyagokat kipróbálod, tuti nem kell attól tartanod, hogy a főtt tojásaidat befogja a sok színezőanyag. Amint megelégelted a színes tojásodban való gyönyörködést, törd fel, és már eheted is! Semmi esély rá, hogy veszélyes színezőanyagot juttatsz a szervezetedbe, és még a környezetedet sem szennyezed vele! Miért? Mert azzal fested be őket, amiket máskor megeszel! Annyi a veszélye annak, ha a “festékben” főzöd a tojásokat, hogy később olyan ízük lehet, mint az anyagnak mellyel beszínezted őket.

Lássuk, milyen színű tojásokat produkálhatsz!

Sárga szín eléréséhez a legjobb választás a curry, vagy a kurkumapor. Tradicionálisan nem magyar fűszerek, de lassan már szinte minden boltban kaphatóak.

Kék tojáshoz használj összevagdalt vörös káposztát. Főzd egy fél óráig, utána tedd bele fél liter vízbe, és tartsd benne addig, amíg a kívánt színt el nem éred.

Lila szín eléréséhez, bármily meglepő, a lila hagyma a legoptimálisabb választás. Esetleg pótolhatod céklával/céklalével.

Ha zöld tojásokat szeretnél, akkor vágj apróra petrezselyemlevelet, spenótot, sóskát, vagy csalánt. Szórd bele őket forró vízbe, főzd fél óráig, majd ebbe a vízbe tedd bele a tojásokat.

Narancssárga szín eléréshez szórj tíz kávéskanál pirospaprikát egy fél liter vízbe, majd főzd fél óráig a magyar őrleményt. Ezt követően tedd bele a tojásokat és várd meg, míg szép narancs színt vesznek fel.

Edd meg húsvétkor a tojásfestéket is!
Te festettél már húsvéti tojást?

 

Foto: happyeasterimagesx.com, pctrs.network.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share