A felvételi sorrend módosítása július 9-ig lehetséges!

Rovat

Megosztás

Azok, akik 2015 szeptemberében szeretnének elkezdeni az egyetemet, július 9-én tehetik meg, amely a dokumentumpótlás és az adatmódosítás határideje is egyben.

A dokumentumpótlás és a sorrendmódosítás után nem kell hitelesíteni a jelentkezést, de mindenképpen ellenőrizzétek le, minden változás megjelent-e. Sorrendet akkor érdemes módosítani, ha a valamilyen okból megváltozott a jelentkező preferenciája, mivel a listában szerepelő első olyan helyre fog bekerülni, ahol elérte a ponthatárt. Amennyiben például úgy döntöttél, hogy költözés miatt a második helyen megjelölt intézmény lenne számodra az első, akkor ezt első helyre rangsorolhatod. Érdemes felcserélni  a sorrendet abban az esetben is, hogy két azonos képzés közül nindig az államilag finanszírozott legyen elöl.

Nem ajánlott a sorrendet megcserélni abban az esetben, ha úgy érzed, nincsen esélyed bekerülni az általad előnek megjelölt helyre. A végső ponthatárok megállapításában annak is van szerepe, hogy hányan jelentkeztek az adott szakra, milyen volt a teljesítményük.

Ha végső döntést hoztál arraól, hogy egy képzésre nem szeretnél bekerülni, a sorrendmódosítástól függetlenül törölheted a listáról az adott képzést. Ezt a sorrendmódosítástól függetlenül megteheted július 9-ig.

Ha felszólítást kaptatok a középiskolai bizonyítvány hiánypótlásával kapcsolatban, 8 napon belül teljesíteni kell a dokumentumok feltöltését a rendszerbe. Erre abban az esetben van szükség, ha szeretnétek, hogy a rendszer számolja a tanulmányi pontjaitokat is, és korábban feltöltöttétek a középiskolai jegyeket. Az érettségi bizonyítvány másolatát július 9-ig kell pótolni. A sorrendmódosítás és a szakok törlésének is ez a határideje. Új szakot nem választhattok már.

Július 23-án tudhatod meg, felvesznek-e az általad választott képzésre. A felvi.hu oldalán olvashatod az eredményeket leghamarabb, de SMS értesítést is kap minden jelentkező.

Kép:  trulyfreefilm.hopeforfilm.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,719RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta