Fenékfogdosás az utcán? Oké neked?

Rovat

Megosztás

Az a bizonyos fenékfogdosás kérdés.Van, aki nem érti, miért is téma ez. Mások azonnal a zaklatással jönnek. Vannak, akiknek tök oké, és olyanok is, akik helyzetfüggőnek tekintik a kérdést. Te mit gondolsz? Neked oké, ha a pasid vagy a csajod az utcán megfogja a feneked, mindenki szeme láttára?

Hogy képbe kerüljek, először is felmentem a – szerintem legalább néha – mindannyiunk által látogatott gyakorikérdések.hu oldalra, kifürkészni, mit is gondoltok Ti magatok a kérdésről. Feltehetőleg egy lány írt az oldalra, mert a kíváncsiskodás így hangzik:

Fiúk, miért szeretitek fogdosni a lány fenekét?

A válaszadók többsége, úgy tűnt poénra vette a kérdést, és mindenféle viccesnek szánt dolgot írtak, olyanokat, mint:

  • Mert az jó dolog
  • Mert a fiúk szeretik a jó kerek dolgokat
  • Mert az f*szállítólag hat rám
  • Kérdező, szerintem női ésszel soha nem foghatjuk fel a segg iránti ilyen mértékű vonzódást
  • Mert a hátán mit fogjak…
  • Mert kanosak vagyunk, BUMM

 

Úgy érzem, ettől nem lettünk sokkal okosabbak, sőt a srácok is inkább lejáratták magukat a lányok szemében. Pont úgy, ahogy annak idején Kanye West, aki rendkívül visszataszító módon markolászta egykori barátnői fenekét a nagy nyilvánosság előtt. (Ma sincs ez másként, Kim Kardashiannal is ugyanígy bánik, bár képeik tanulsága szerint ez cseppet sem zavarja a hírességéről híres celebet…)

Abban azt hiszem, mind egyetérthetünk, hogy ez a fajta “figyelmesség” (köhh-köhh) egyetlen lánynak sem esne jól. Elég csak a képekre néznünk, hogy az jusson eszünkbe: ez bizony ciki, és megalázó. Az énekes gyakorlatilag úgy fogdossa a nők fenekét, mintha valami rossz pornófilm forgatásán lenne. Ez az érintés NEM szeretetet és törődést, hanem birtoklást és bunkóságot fejez ki. Ugye te sem akarsz ilyen ciki lenni?

Ha mindenképp szeretnéd megérinteni a kedvesedet, akkor a fenékfogdosásra legalkalmasabb helyszín a hálószoba, de legalábbis valami diszkrét hely, ahol nem lát benneteket más. A megfelelő környezetben és időben, a lányok is kifejezetten szeretik, ha megérinted őket, ha megsimogatod, vagy megmarkolod a feneküket. Ez is természetes része egy kapcsolatnak, de nem igazán tartozik másokra, főleg nem vadidegenekre az utcán.

Gondolj bele, te fiúként hogyan éreznéd magad, ha a barátnőd az utcán elkezdené a fenekedet tapizni, vagy könyékig belenyúlna a nadrágodba…? Mert sajnos ilyesmit is látni, sőt néha olyan fiúk is megteszik ezt, akik egyébként nagyon műveltek, intelligensek és kedvesek.  Persze, itt visszakanyarodhatunk a gyakorikérdések.hu válaszaira, ahonnan kiderül, néhány srác bizony képtelen ellenállni a jó kerek dolgoknak. De akkor mit lehet tenni?

Először is beszéljetek a kérdésről! Mondd el, hogy hogyan érzed magad, ha ezt csinálja veled. A legtöbb lányban a fenékfogdosás azt az érzést kelti, mintha a párja tárgyként tekintene rá. A nő fenekének megfogása az utcán azt kommunikálja: ez az enyém, megszereztem, te nem nyúlhatsz így hozzá, csak én. Ezzel – ha nem is tudatosan- de a fiúk, férfiak a dominanciájukat fejezik ki a többi hím felé, szóval ha valaha bárki is azt gondolta volna, a fenékfogdosás a nőnek szól, az nagy tévedésben élt eddig. Sok fiút hallottam már felháborodottan tiltakozni, hogy ők nem ősemberek. Nos, “a törvény nem ismerete, még nem ment fel a büntetés alól”- mondaná egy rendőr. Attól, hogy nem vagyunk tisztában saját működésünkkel (pszichés mechanizmusainkkal), azok még működnek, lényegében önműködő módon. Ezeket hívják ösztönkésztetéseknek, és mindannyiunkban dolgoznak. Ha tanulunk róluk, jobban megismerhetjük saját magunkat, és az okokat a tetteink mögött!

A legfontosabb, hogy ha kedvesünk megkér minket, tartsuk tiszteletben a kérését. Egy kapcsolat sem múlhat azon, hogy a lány engedi-e megfogni a fenekét az utcán, igaz? Ha pedig fiúként szeretnénk kiélni kerek formák iránti rajongásunkat, akkor tegyük meg olyan helyen és időben, mikor a barátnőnk is teljesen nyitott erre. Addig is, itt van a #bootygrab keresőcímke instán, valamint Halott Pénz örökbecsű száma, a Feneked az én igazi gyengém. Jó szórakozást! Szeressétek okosan és figyelmesen a kedvesetek fenekét!

*

Képek: borsonline.hu; hvg.hu; favim.com; noklapjacafe.hu; radaronline.com

Fenékfogdosás az utcán
Te hagynád, hogy a párod megfogja a feneked az utcán?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,182RajongóLike
177,760KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta