Fenyegető levelek és bombariadó több zalaegerszegi iskolában, mi történhetett?

Rovat

Megosztás

Több bombariadó is volt Zalaegerszegben, méghozzá a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban, a Zrínyi Miklós Gimnáziumban, az Ady Endre Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a Dózsa György Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában is, melyekhez fenyegető szöveg is társult. Mi történhetett? A rendőrség már vizsgálja az ügyet.

„Robban a bomba! ”

– csupán ennyi szöveg hangzott el, mielőtt megszólalt a bombariadó több zalaegerszegi iskolában. Valaki szórakozik, vagy ez éles akció? Először nem tudták, de a hatóságok rögtön elkezdték vizsgálni a helyszíneket – írja a zala.frisshírek.hu.

Ahogyan a Zala megyei lap beszámol: „a gyerekeket először kiterelték a hideg udvarra, majd közölték velük, haza lehet menni. Olyan is volt, aki testnevelés óráról egy szál pólóban volt kénytelen elhagyni az épületet. A szülőket még nem értesítették! – gyerekek hívogatják őket, arról is beszámolva, hogy a táskájuk, lakáskulcsuk a tantermekben maradt, nem tudják, mitévők legyenek, sem ők, sem a gyerekeket felügyelő tanárok.”

Később kiderült, összevont akcióról volt szó. A rendőrök szakképzett bombakutatókkal, valamint robbanószerkereső kutyákkal kezdték meg átkutatni az érintett iskola épületeket. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen elkövetővel szemben nyomozást indított.

Amint meg tudunk bármit is, azonnal tájékoztatunk benneteket!

A főkép csak illusztráció.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta