Fiatalon modellkedni

Rovat

Megosztás

Itthon annyira nem jellemző, de nem is példa nélküli, hogy már tizenéves korban betekintést nyerjen valaki a modell szakmába. Egyesek már egészen fiatalon, pár évesen lehetőséget kapnak, és keresett modellek lesznek belőlük. De vajon hogy is működik a dolog?

A modell szakma meglehetősen zárt, nehéz bekerülni, de a bennmaradáshoz is komoly sikereket kell elérni, valamint sokat kell tanulni. Elsőre nem tűnik nehéznek, azonban a valóságban meglehetősen az. Legtöbben csak azt látjuk, hogy a modellek szépek, állandóan körülveszi őket a fényképezőgép, vagy a kamera és persze sokat keresnek.

Ebben a cikkben Marci, egy 16 éves modell történetét olvashatjátok. Két évvel ezelőtt vágott bele az ismerősei, valamint a rokonai támogatására, mára pedig rendszeresen feltűnik plakátokon és sokat hívják egy-egy reklámfilm elkészítéséhez.

Marci egyszerűen feltöltött magáról pár képet egy neves modellügynökség honlapjára, majd pár nappal később behívták próbafotózásra, és meg is kapott pár kisebb munkát.

Az azóta eltelt két év alatt olyan felkapott lett, hogy nem győzi beosztani az idejét. Az iskolát magántanulóként folytatja, és rendszeresen vendége a különböző stúdióknak. Azonban az élete nem ennyire fantasztikus. Ugyan ő maga élvezi, amit csinál, de megjegyezte, hogy nagyon fárasztó. Sokszor napi 8-10 órában kell 100%-os teljesítményt nyújtania, ami megterhelő. Viszont mára ezzel szép teljesítményt ért el, valamint a szakmába is bekerült a neve.

Modell nem lesz mindenkiből. Nem elég szépnek lenni és aranyosan mosolyogni, komoly munka is áll e mögött. Nem egy ember hullott már ki azért, mert túl lusta volt, vagy aznap nem volt hangulata a dologhoz. Tény, hogy kemény szakma, de gyorsan előre lehet lépni. Egyre több a gyerekmodell itthon is és nagy erőkkel keresik a következő generációt. A fiatalokra mindig is nagy hangsúlyt fektettek, és ez a továbbiakban is így lesz. Ebbe a szakmába azonban nem elég bekerülni, bent is kell tudni maradni.

Fiatalon modellkedni
Kipróbálnád magad a modell szakmában?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,227RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta