Figyelem! Itt a TOP10 puska a mobilodra!

Rovat

Megosztás

Félreértés ne essék, senkit sem akarunk arra buzdítani, hogy tanulás helyett kipuskázza a dolgozat megoldását. Higgyétek el, sokkal jobb érzés, ha a tudásotok miatt kapjátok az ötöst. A tudást viszont már mobilról is letölthetitek!

1. Kötelező olvasmányok

szig

Holnapra el kell olvasni a Toldit, és a könyvtárból kivették az összes példányt? Ne csüggedj, ezzel az alkalmazással letöltheted. Ha könnyen elfárad a szemed a mobilról való olvasástól, nemcsak e-bookként, hanem hangoskönyv formájában is.

    2. Magyar História

m h

Hazánk történelmét veszi végig vázlatosan az alkalmazás. Időrendi sorrendben halad, az alábbi nagy korszakok szerint: történelmünk kezdetei, Árpád-kor, vegyesházi királyok, három részre szakadt Magyarország, a Habsburg Birodalom részeként, Oszrák-Magyar Monarchia, a 20. század Magyarországa. A fontos személyekhez szócikk is tartozik, születésük, halálozásuk, királyoknál pedig uralkodásuk dátumával is.

3. PuskApp

ady

Nem csupán érettségi előtt állóknak lehet hasznos ez az alkalmazás. Kidolgozott tételeket kínál, amiket tanulmányozhatsz irodalom-és matekóra előtt is. Első lépésként viszont regisztrálnod kell az érettségi.com oldalon, s felhasználóneveddel tudsz belépni.

4. Helyeselj

h í

Nagyon kellemetlen, ha rossz a helyesírásod. De hibáidon könnyen javíthatsz. A Helyeselj alkalmazás több mint 1200 szót tartalmaz. Kvíz formájában döntheted el, melyik írásmód a megfelelő. Ha a magyarázatra is kíváncsi vagy, de túl száraznak véled a Helyesírási Szabályzatot, lapozz bele Kiss Róbert Richard Nyelvelő című könyvébe!

5. Angol/Német/Olasz/Francia középfok

angol

A nyelvvizsgák 20 témakörét dolgozzák fel ezek az alkalmazások. Ha csak barátkozol valamelyik nyelvvel, alapfokú verzióját is meglesheted.    

6. Angol szótár

szt

Vagy akár német, francia, olasz, spanyol, portugál, svéd, finn, holland, cseh, vagy horvát. A TinyAppWorks fejlesztése a legközkedveltebb szótár a mobilozók körében. Végre nem kell attól tartanod, hogy megszakadsz a vastag szótár súlya alatt!

7. Szókincsfejlesztő

tan k

Úgynevezett tanulókártyákkal sajátíthatsz el angol szavakat, kifejezéseket. Ha rákattintasz, megkapod angol megfelelőjét. Így szerzett tudásodat kvízkérdésekre válaszolva tesztelheted. Pálvölgyi Zoltán szakdolgozatához készítette az alkalmazást.

8. Magyar szólások, közmondások

m sz

Minden második mondatod abból áll, hogy YOLO és SWAG? Ejnye! A magyar nyelv rendkívül gazdag. A szólásainknak, közmondásainknak is se szeri, se száma. Az alkalmazás által jelentésüket is megtudhatod.

9.  Kvízpercek-Földrajz

fd

Amikor földrajz érettségire készültem, lerajzoltam a kontinenseket, országokkal együtt. Fárasztó munka volt. Ha akkor lett volna ez az alkalmazás, biztos letöltöm. Ennél jóval egyszerűbben memorizálhatod, melyik ország hol fekszik, milyen a zászlaja, vagy éppen hol kell keresni a térképen hazánk megyéit és egyes városait.

10. Felvételi pontszámító

felv

Lázasan számolod a fejedben, mennyit ér a nyelvvizsga vagy az OKTV? Kapcsold ki az agyadat egy percre, ez az applikáció összeadja helyetted, mennyi az annyi. Még internet kapcsolódás sem szükséges hozzá. Így biztosan nem érhet kellemetlen meglepetés, amikor meghirdetik az egyetemek és főiskolák ponthatárait.

Okosító alkalmazások
Neked szoktak segíteni a tanulásban mobilos alkalmazások?

(Fotók: pretty-little-liars.wikia.com,play.google.com)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta