Ezt nézed:  / Zene / Finnországban turnézott a Canarro zenekar

Finnországban turnézott a Canarro zenekar

A jelenlegi formációjában a tradicionális gipsy jazz, másnéven a manouche swing műfajában legkiemelkedőbb hazai zenekar, az NKA Hangfoglaló Program pályázatán sikeresen pályázott a Finnországi koncertsorozatra, ahonnan öt teltházas koncert után elégedetten tértek haza.

Canarro első felállásban egy harmonika-hegedű duóként jött létre 2002-ben. A zenekar jelenlegi repertoárját számos stílussal gazdagította a különböző zenei stílusokból hozzá csatlakozó zenészeknek köszönhetően. Így egy igazán különleges hangzásban a swing, a tango, a bossa-nova stílusával ötvözve kerülnek feldolgozásra ismert dallamok a jazzre jellemző zenei szabadsággal. A zenekar különböző felállásaiban számos magyar fesztivál résztvevője volt már, zenéjük állandó hangja a belvárosi zenei életnek. A tagok szinte egyedüliként képviselik hazánkban ezt a műfajt, a 20-as 30-as évek swing és jazz zenéjét, dinamikus, improvizatív dallamvilágot szállítva a közönségnek.

A zenekar tagjai Szakál Tamás (hegedű, ének), Sidoo Attila (gitár), Jakab Viktor (gitár), Soós Márton (nagybőgő), Cseh Balázs (dob), Kovács Zoltán (zongora).

A Családbarát magazinműsornak Szakál Tamás a zenekar frontembere és Jakab Viktor, gitáros adott élménybeszámolót, ami itt tekinthető meg (01:10-től). A zenekar saját turnévideója pedig INNEN érhető el.

A zenekarnak hamarosan megjelenik ebben a felállásban első albuma is, amire már Finnországban is nagy volt az igény és az érdeklődés. Az album már most előrendelhető a zenekar weboldalán.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.