A fokozódó iskolai erőszakról tanúskodik egy friss kínai felmérés

Rovat

Megosztás

A kínai diákok többsége volt már tanúja, vagy elszenvedője iskolai erőszaknak egy frissen ismertetett felmérés szerint – számolt be a helyi média hétfőn.

Az országos felmérés válaszadóinak 73,3 százaléka találkozott már szóbeli, vagy fizikai zaklatással az iskolában, és 54 százalékuk vélte úgy, hogy az ilyen esetek szaporodnak. Az aggodalomra okot adó jelenséget, az esetek megszaporodását a szakértők elsősorban az internet és a videojátékok kiskorúakra gyakorolt negatív hatásával magyarázzák. A kínai ifjúsági lapban idézett szakértő szerint az előfordulások számának növekedését és a durvaság fokát tekintve is egyre rosszabb a helyzet.

A fiatalkorúak bűnözését kutató Miao Vej-ming úgy látta, az internet nyújtotta virtuális világ felszabadította a társadalmi viselkedési szabályok korábbi kötött normáit, a gyerekek hosszú idő töltenek a számítógépeik előtt, s a látottak alapján úgy vélik, a valós életben is az erőszak a hatalom kifejezője.

A frissen bemutatott kutatásban résztvevőknek csaknem 60 százaléka értett egyet azzal, hogy a szülőket és a tanárokat egyaránt felelősség terheli, s ezért nekik is tenniük kell azért, hogy gyermekeik ne váljanak erőszakossá vagy erőszak áldozatává. A sajtóbeszámolókból kiderül, hogy az elmúlt időszakban a mobiltelefonok felvételeinek köszönhetően több, a közösségi médiát megrázó eset is nyilvánosságot kapott. Az egyik legsúlyosabb eset az volt, amikor tizenévesek egy csoportja megkötözött egy elemista nebulót, majd cigarettacsikkeket dugtak a pólója alá.

(Forrás:MTI)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta