Formabontó pékmesterek

Rovat

Megosztás

A bio ételek az utóbbi időkben rendesen befoglalták maguknak a polcokat az üzletekben.  Legyen szó élelmiszerről, vagy italról, az egészséges táplálkozás egyre nagyobb divat hazánkban is. Mindez alól úgy tűnik, a kenyér sem lehet kivétel.

A bio kenyér évszázados hagyományokat felélesztve került a piacra. Persze azért nincs egyszerű dolga ennek a terméknek sem. Hazánkban még mindig jóval preferáltabb a fehérkenyér, hiszen annak kedvező árával nehéz felvenni a versenyt. A fogyasztók 80%-ka választja ezt a portékát, és a vásárlói igények kielégítése miatt a szakma is 90-95%-ban fehér kenyeret állít elő.

Azonban a formabontók felvették a versenyt ezzel. Megjelentek a magvas, és az élesztő nélküli vagy teljes kiőrlésű kenyerek is. Na de mitől is mások? Egyrészt a vegyszermentes gazdálkodás (biogabona), másrészt pedig az ásványi anyagok gazdagsága miatt. Némelyiket még az allergiások is elfogyaszthatják. Azok a pékségek pedig, amelyek kifejezetten ügyelnek a minőségre, megtisztítják a vizet és cukor helyett nádcukorral, mézzel, esetleg gyümölcskivonatokkal édesítik a kenyeret. Egyes helyeken még a napraforgó olaját is maguk állítják elő, de ezt akár a pálmavaj is helyettesítheti. A valódi 60- és 100%-os kenyerek, akár hetekig is elállhatnak.

Nem titok, hogy a biokenyerek, körülményesebb előkészítésük miatt drágábbak de, ha az ember saját egészségét helyezi előtérbe pénztárcája helyett, máris jóval kifizetődőbb.

 

Biokenyér
Te melyik kenyeret fogyasztanád legszívesebben?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta