Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Zene / Fricska a Gold Record berkeiben

Fricska a Gold Record berkeiben

A Britain’s és a Hungary’s Got Talent sikertörténete, a Fricska táncegyüttes az idei éven a Gold Record művészeként folytatja tevékenységét.

A három táncos srác, Moussa Ahmed, Papp Gergely Bálint és Papp Máté Bence receptje: hódítsad meg a világot, arasd le otthon is a babérokat és fejeld meg mindezt egy világrekorddal. Bejárták Amerikát, Olaszországot, a Britain’s Got Talentben is sikeresen szerepeltek, majd a tehetségkutató hazai verziójában, a Hungary’s Got Talentben kivívták a magyar nézők elismerését is. Világrekordjuk már csak hab a tortán, hárman felváltva mindössze 2 perc alatt, összesen 3937 leütést és csapást produkáltak, és Ahmednek sikerült  1 másodperc alatt 41 leütést  elérnie túlszárnyalva ezzel Michael Flatley világrekordját (aki 35-ször koppintott 1 másodperc alatt).

„A hagyományokat és a modern világot olvasztjuk egy egységbe produkcióinkban. Szeretnénk megőrizni a néptánc tisztaságát, de egyben valami újszerűt nyújtani a közönségnek.” fejti ki Papp Gergely Bálint. A világjáró csapat nemrégiben a Monte Carlo Ralley záró rendezvényén szerepelt, de ők voltak a MOB Gálarendezvényének fénypontjai is. Április 8-án Londonban lépnek fel, hazánkban pedig többek között láthatjuk őket Budapesten a TED-en május 19-én.

Az idei évtől a Fricska a Gold Record portfólióját erősíti.

A cikk a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Programjának támogatásával készült.

NKA_logo_2012

cstp-logo-web-small

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share