Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Gáz, ha lányként idősebb vagyok a pasimnál?

Gáz, ha lányként idősebb vagyok a pasimnál?

A korkülönbség nagy hatással lehet egy párkapcsolatra. Főként akkor, ha több évről van szó. De mi a helyzet azzal, ha a nő az idősebb és nem a férfi?

 

A legtöbb párkapcsolatban általában a férfi az idősebb fél. Pár év korkülönbség egyáltalán nem gond. Sőt! 10 év sem. Most viszont abba merülünk bele, ha a nő az idősebb.

Társadalmunkban inkább az az elfogadottabb tény, hogy egy kapcsolatban a férfinak kell az idősebbnek lennie, viszont egyáltalán nem jelent semmit, ha esetleg a másik fél az. Kezdetben mind a két emberben kialakul egyfajta félelem, hogy ennek a kapcsolatnak hogy lesz így jövője, vagy mit gondolnak majd róluk így, de ha az első akadályt elhárítják, akkor jó úton haladnak a boldogság felé.

Valakit egyáltalán nem érdekel a kor, így csupán az érzéseire hagyatkozik. Pár év korkülönbség a nő javára egyáltalán nem észrevehető és csak az érintettek tudnák megmondani, de nekik pedig olyan mindegy.

Egy nem reprezentatív felmérés szerint nagyon sok olyan pár van, ahol a nők az idősebbek. Átlagosan 3-8 évvel, ami egyáltalán nem hat ki a kapcsolatra. Mindenki arról számolt be, hogy egyáltalán nem lényeges a szám és nem ettől függ az, hogy valaki boldog lesz-e, vagy sem. Lényegében nem a kor számít, hanem hogy megtalálja valaki az összhangot a párjával és mindig meglegyen közöttük az egyetértés.

Az diákok között nincs nagy korkülönbség, így maximum 1-2 év szokott lenni. Bár ennyi is támadási pont lehet a rossz májúaknak. Az ilyen emberekkel nem kell foglalkozni, hiszen nem azért vagyunk a párunkkal, hogy dicsekedjünk, vagy megfeleljük az elvárásoknak, hanem mert szeretjük őt. Az évek csak egy számot jelölnek. Az igazán fontos, hogy valaki ezt mennyire tudja éretten kezelni. Valaki huszonévesen még ugyanolyan gyerekesen viselkedik, de valaki már tizenévesen felelősségteljes és tudatos életet képes élni, valamint előre tervezni.

Gáz, ha lányként idősebb vagyok a pasimnál?
Mi az a kor, ami még határon belül van egy párkapcsolatban?