Gazdag gyerekek. Irigylésre méltóak?

Rovat

Megosztás

Alaptartozék az alma telefon, vagy akármelyik legmodernebb készülék. Nem jelent gondot egy harminc ezres cipő megvétele. Bármi, amit szeretnének csak egy kérésükbe kerül.

Nem könnyű szó nélkül elmenni az olyan emberek mellett, akiknek nem jelent gondot több tízezer forintos kiadás egy olyan dologra, ami feleslegesnek mondható. Nem titok, hogy mindenki vágyik arra, hogy mindenféle gond nélkül meg tudjon venni egy egyedi logóval ellátott dolgot, kerüljön az bármennyibe.

stuffSajnos világunkban a középpontba kerülés egyik hivalkodó módja ez: legyen drága telefonod, divatos ruháid és olyan megjelenésed, ami a gazdagságot szimbolizálja. Sokan törekszenek erre, és vannak, akik valóban gazdagok is.

Ki ne álmodott volna arról, hogy a számára tetszetős dolgot egy legyintéssel a magáénak tudhatja? Mindenki eljátszott már hasonló gondolattal.

Az anyagi helyzetek a legkülönfélébbek, azonban vannak, akik eleve gazdagnak születtek.

maxresdefaultSzámukra nem álmokat jelentenek a dolgok, csupán egy napi célt, amit el kell érni. Mégis milyen értékkel bír bármi is, ha nem kell érte megküzdeni? A tárgyak elértéktelenednek, hétköznapiak, semmi egyéb célt nem szolgálnak a birtokláson kívül. Amiért nem kell megdolgozni, amiért nem kell küzdeni, annak tulajdonképpen nincs is értéke, nincs jelentősége.

rich-manSokunknak komoly fáradságába kerül egy-egy ruhadarab megvétele is, amire szükségünk van, főleg így a téli időszak kezdetén. Ezért dolgozunk érte, keressük a leárazásokat és próbáljuk kifogni azokat a darabokat, amik kellő védelmet biztosítanak. Napokba és órákba mérjük, hogy mikor tudjuk megvenni. Részemről úgy gondolom, hogy a viselése is egyfajta boldogsággal tölt el, mert tudom, hogy én ezért tettem valamit.

rich-man-money-word-14747036Tehetősnek lenni különös érzés. Gyerekként volt részem megtapasztalni az előnyeit. Azonban a felelősség, mint olyan nem létezett. Nem kellett vigyázni soha semmire, mert bármit lehetett pótolni, így felnőtt fejjel visszagondolva azonban sok mindent nem tanultam meg; például, hogy becsülni kell a dolgokat. Úgy éreztem, hogy bármit megkaphatok, amit szeretnék, aztán egyszer csak koppantam.

boys-with-money-600x420

Sok olyan érték van, amit nem tapasztal meg az ember, ha gazdag. Természetesnek vesz bizonyos dolgokat, nincs rajta különösebb felelősség.

Amit gyerekként, vagy diákként nem tanul meg az ember, azt később visszakapja az élettől. Sokkal többet ér megszerezni úgy valamit, ha megdolgozunk érte, mint úgy megkapni egy értékesebbet, hogy nem tesz érte semmit valaki.

Amit természetesnek vehet valaki, azt hajlamos elfelejteni és csak akkor jön rá, ha már elvesztette.

Ne bánkódjatok azon, hogy nektek nem adatott meg az a lehetőség, hogy megszerezzétek azt, amit szeretnétek, inkább dolgozzatok meg érte, hiszen sokkal nagyobb értékkel fog így bírni.

Gazdag gyerekek. Irigylésre méltóak?
Milyen anyagi körülmények között élsz?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta