Ghostolas? Zombie-ing? Így koptatnak le a pasik a neten!

Rovat

Megosztás

A netes ismerkedés lényegét tekintve nem sokban különbözik a személyes ismerkedéstől, már ha a dolgok végkimenetelét nézzük, hiszen ahogyan a neten, úgy a való életben is akadnak srácok, akikkel működik a dolog, s vannak, akikkel nem.

Meg persze vannak azok a srácok, akikkel úgy tűnik, egy hullámhosszon vagytok, aztán se szó, se beszéd, lelépnek. Van, mikor aztán napok vagy hetek múlva ismét visszatérnek.

Ha veled is megtörtént már, hogy a fiú minden negatív előzmény nélkül lelépett, ne aggódj, nem vagy egyedül: a srác vagy a ghostolás vagy a zombie-ing mellett döntött.

Mi az a ghostolás?

A ghostolást arra a srácra használjuk, aki a kezdeti lelkes csevegések, jól sikerült randik vagy akár a forró csókok, sőt még egy jó kis szex után is fogja magát és felszívódik, akár egy kísértet. Te meg ott állsz, magadat okolod és nem érted, mit rontottál el.

Mi az a zombie-ing?

A zombie-ing voltaképpen a ghostolás magasabb szintre emelése, mikor a fiú, akivel egyre szorosabban kezdtek el kötődni egymáshoz, egy pillanat alatt felszívódik, majd mint egy zombi, aki a hamvaiból feltámadt, újra felveszi veled a kapcsolatot, mintha nem tűnt volna el minden magyarázat nélkül hosszú-hosszú hetekre.

Fotó: Girl Boss

Miért csinálják?

Mivel mindkét jelenség általánosnak mondható, az amerikai Cosmopolitan szerkesztői szakértőkhöz fordultak.

A pszichológusok és párkapcsolati szakértők úgy vélik, mind a ghostolás, mind a zombie-ing hátterében több ok is állhat.

Egyik lehetőség abban az emberi tulajdonságban rejtőzhet, hogy az ember nehezen mond nemet. Vagyis, hogyha a srác a közelebbi ismeretség megszerzése után rájön, mégsem mi kellünk neki, nem áll elénk és mondja azt, hogy bocsi, de szerintem ez nem fog működni, hanem egyszerűen felszívódik. A másik lehetőség a választási lehetőségek sokasága, vagyis az, hogy az illető srác annyi számára szimpatikus csaj közül választhat, hogy voltaképpen el is felejti, ki is kell neki valójában. A legdurvább megállapítás viszont mégiscsak az, hogy a srác érzelmei és megnyilatkozásai az irányodba valószínűleg valóban igazak, csak éppen a saját érzelmeitől ijed meg és ezért lép le!

Mi a megoldás?

Valljuk be, ha egy fiú már a kapcsolat legelején nem tiszteli annyira a választottját, hogy nyílt, őszinte és tiszteletteljes legyen az irányába, nem valószínű, hogy ez később megváltozna. Ha egy fiú beghostolt vagy zombie-ingelt, jobb, ha elengeded, és keresel magadnak egy olyan srácot, aki igazán figyelmes és odaadó társad lesz!

Töltsétek ki kvízünket – Milyen srác illik hozzád?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,184RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta