A Gourmet fesztivál most meglepő ízeket ajánl – Az eper és a mangalica a főszereplő a tányérokon

Rovat

Megosztás

Szép időben jó hangulatban kezdődött a vasárnapig tartó fesztivál a Millenárison. A két főszereplő, a mangalica és az eper talán legszokatlanabb kombinációja a “mangalicatöpörtyűs, epres franciakrémes. Bár nehéz elképzelni de igazán jól sikerült kreáció.

Idén más országok konyhái is bemutatkoznak így meg lehet kóstolni grúz finomságokat és a szlovén konyha remekeit.

Nagyon sok vidéki étterem vesz részt a fesztiválon és természetesen jelen vannak Michelin csillagos éttermek mint például a Costes vagy az Onix.

A Gasztroszínpadon világhírű borászok és séfek tartanak bemutatót .Vasárnap este 7-kor a világ legjobb női séfjének,a szlovén Anna Ros-nak a hatfogásos menüsorát lehet végigenni, igaz ez nem olcsó mulatság.

Részt lehet venni főzőprogramokon is,  de a fő hangsúly megint  a különleges ételeken és a finom borokon van.

Írta: Konkoly-Thege György

Foto: KTGy, KR

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

67,000RajongóLike
165,000KövetőKövess be
162,400KövetőKövess be
360,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta