Szép időben jó hangulatban kezdődött a vasárnapig tartó fesztivál a Millenárison. A két főszereplő, a mangalica és az eper talán legszokatlanabb kombinációja a “mangalicatöpörtyűs, epres franciakrémes. Bár nehéz elképzelni de igazán jól sikerült kreáció.
Idén más országok konyhái is bemutatkoznak így meg lehet kóstolni grúz finomságokat és a szlovén konyha remekeit.
Nagyon sok vidéki étterem vesz részt a fesztiválon és természetesen jelen vannak Michelin csillagos éttermek mint például a Costes vagy az Onix.
A Gasztroszínpadon világhírű borászok és séfek tartanak bemutatót .Vasárnap este 7-kor a világ legjobb női séfjének,a szlovén Anna Ros-nak a hatfogásos menüsorát lehet végigenni, igaz ez nem olcsó mulatság.
Részt lehet venni főzőprogramokon is, de a fő hangsúly megint a különleges ételeken és a finom borokon van.
Írta: Konkoly-Thege György
Foto: KTGy, KR