Ezt nézed:  / Hírek / Színes / Gyász! – 53 évesen meghalt George Michael

Gyász! – 53 évesen meghalt George Michael

Last Christmas /utolsó karácsony/- ez volt az egyik első nagy slágere a görög származású brit pop énekesnek. London melletti házában hétfőn halt meg a meleg világsztár. Halálának okát az orvosi jelentés az AIDS következtében kialakult betegség szindrómában jelölte meg. 53 éves volt- ebből több mint harminc évet töltött a pop zene élvonalában.


Kezdetben a Wham! duó tagjaként aratott nagy sikereket. Társa középiskolás osztálytársa, Andrew Ridgeley volt. Ő maga a George Michael nevet vette fel a menedzsere tanácsára. Születésekor ugyanis Georgios Kyriacos Panayiotounak hívták. Édesapja Ciprusról érkezett Londonban míg édesanyja táncosnő volt a brit fővárosban. A duó sikeres világkörüli utakat tett- még Pekingbe is eljutottak, ahol akkoriban ritkaság volt a pop koncert. Ezután hamarosan szétváltak, és George Michael szóló karrierbe kezdett. A Freedom című albumát 25 millió példányban adták el- az egész világon népszerűvé vált.

1060195-hd-george-michael-wallpaper-182-77-kb

Bár a tini lányok bálványa volt, inkább a saját neme iránt vonzódott. Gondolkodott azon, hogy őszintén bevallja ezt, de aztán lemondott a coming outról. Egyrészt nem akart fájdalmat okozni az édesanyjának, másrészt menedzsere sem tanácsolta, hogy előálljon ezzel hiszen akkoriban egyre másra haltak meg a meleg sztárok AIDS-ben. A Queen énekese, Freddy Mercury 1991-ben hunyt el AIDS következtében. 1992-ben tartották meg emlékkoncertjét a Wembley stadionban. Az egyik legnagyobb sztár George Michael volt. Aztán kínos következmények között került sor a coming outra: a meleg sztárt egy közvécében letartóztatták. Ajánlatot tett egy férfinek, akiről kiderült: civilruhás detektív. Az eset Beverly Hillsben történt Los Angelesben. Az Egyesült Államokban ezt a problémát akkoriban szigorúbban ítélték meg: George Michael csak kínos procedúra után szabadult. Sokan gúnyolódtak rajta: a közvécé mégiscsak furcsa hely egy coming outra!- nyilatkozta mosolyogva Elton John, az ugyancsak meleg pop sztár. Ezt követően George Michael karrierje hanyatlásnak indult bár egyre másra adott ki újabb lemezeket. Betegeskedni kezdett, nem nagyon vállalt fellépéseket. Jövőre még filmet ígért rajongóinak Freedom címmel. Ennek bemutatóját már nem érhette meg: 53 éves korában karácsony második napján  meghalt George Michael, aki az elmúlt harminc év egyik legnagyobb pop sztárja volt.ú

Írta: Lengyel Miklós

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share