Gyengült a barátságunk a COVID alatt, mit tehetünk?

Rovat

Megosztás

A COVID miatti távolságtartás, személyes kontaktusok kerülése azt eredményezhette, hogy meggyengültek a baráti kötelékek. A személyes kapcsolatok hiánya valóban okozhatott ilyen jelenséget, de nem kell így maradjon, mutatunk pár trükköt, amivel helyrehozható a barátság.

Bizonyosodjatok meg róla, hogy amúgy minden oké köztetek!
Az első és legfontosabb lépés egy kapcsolat (legyen akár baráti, akár szerelmi) gyengülésénél, megvizsgálni, hogy minden oké-e köztetek, nem lehet, hogy egy konfliktus miatt távolodtatok el? Tisztázzátok ezt a kérdést!

Beszéljétek meg, hogy mi okozza a gondot!
Érdemes nyíltan beszélnetek az érzéseitekről a barátságotokat illetően. Próbáljatok rájönni, hogy pontosan mi húzódhat meg a kapcsolat gyengülése mögött: a ritkább találkozások, a kevesebb közös program vagy egyszerűen a megváltozott életkörülmények teszik-e nehézzé azt, hogy tartsátok a kapcsolatot.

Legyenek rendszeres „összejövetelek”!
Ha a COVID miatt ezek nem is személyes találkozások, beszéljétek meg, hogy minden héten egy adott napon 1 órát együtt töltötök. Ez lehet egy messenger beszélgetés vagy akár közös online játék is, a lényeg, hogy az az idő fixen arra legyen dedikálva, hogy ti ketten időt töltsetek egymással.

Alkalmanként térjetek ki rá, hogy milyennek látjátok a barátságotokat!
Sokan azt gondolják, hogy csak a párkapcsolatok kapcsán fontos magáról a kapcsolatról beszélni, de ez nem igaz. A barátság legalább olyan fontos és mély kapcsolat, így azt is ápolni kell, és időközönként felmérni, milyen szinten áll a kapcsolat.

Bátran üljetek le bizonyos időközönként megbeszélni, hogy milyennek érzitek a kapcsolatotokat, és melyek a fejlesztendő területek.

 

Csináljatok kérdezős estéket!
Segít a barátság elmélyítésében, ha még jobban megismeritek egymást, még akkor is, ha azt gondoljátok, mindent tudtok egymásról. Rendezzetek kérdezős estéket, amire előkészítettek mindig kérdéseket, amiket feltesztek egymásnak. Ezek lehetnek olyan kérdések, amiket mindig meg akartatok egymástól kérdezni, vagy az élet bármely területét érintő kérdés, amiben kíváncsiak vagytok egymás véleményére.

Az apró figyelmességek mindig jól jönnek
Egy barátságban is fontosak azok az apró figyelmességek, amikkel azt fejezitek ki, hogy fontosak vagytok egymásnak. Ezek nem feltétlenül kell drága dolgok legyenek, elég ha például felhívjátok egymást egy nehéz dolgozat után, vagy ha meglepitek egymást a kedvenc csokitokkal. Ezek apró dolgoknak tűnnek, de segítenek abban, hogy megerősödjön a barátságotok.

Gyengült a barátságunk a COVID alatt, mit tehetünk?
Neked gyengültek a baráti kapcsolataid a COVID alatt?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

76,875RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta