Ha a Reszkessetek betörők betörőinek sérülései igazak lettek volna, nem élték volna túl azokat

Rovat

Megosztás

1990-es debütálása óta a Reszkessetek betörők Az élet csodaszéphez hasonlóan egy karácsonyi filmes hagyományhoz tartozik. Az emberiség felemelkedéséről szóló mese azonban teljesen más jelentéssel bír, mint a Reszkessetek betörők, hiszen ez a film egy koraérett nyolcévesről szól, akit a családja otthon hagyott karácsonykor, míg ők vakációzni mentek. Kevin McCallister valóságos gyötrelmes csapdákat állít fel házukban, melyekkel a “Vizes Banditákat” állítaná meg. Kemény durvaságokon megy keresztül a két betörő, és felmerül a kérdés, hogy vajon túlélné-e egy ember a valóságban Kevin csapdáit. Erre kereste a választ Dr Ryan St. Clair.- írja a The Week.

Sérülés: Légpuska a homlokba

Szituáció:

Marv és Harry hátulról próbálnak bejutni a McCallister-házba. Kevin eközben előveszi a légpuskáját, és a kutyabejárón keresztül Harry ágyékára céloz, majd lő. Amikor Marv meg akarja vizsgálni Harry fájdalmának okát, ő is találkozik ugyanezzel a légpuskával, amivel Kevin eltalálja őt a homlokán.

Gif: Giphy.com
Gif: Giphy.com

 

Az orvos diagnózisa:

“A klasszikus légpuskák lövedékeinek kezdősebessége körülbelül 385 km/h. Egy ilyen légpuska lövedéke ilyen közelségből áthatolna a bőrén, de a koponyáján nem, és az is eléggé valószínűtlen, hogy Harry herezacskóján áthatol, főként nem a szöveten keresztül.”

Sérülés: Egy forró ajtónyitó kézbevétele

Szituáció: Amíg Marv éppen a vasat szedi ki az orrából, addig Harry elölről szeretne bejutni a házba. Az első próbálkozás nem jön be, a betörő elcsúszik a jégen, és hátraesik. Majd végül csak elér a bejárati ajtóhoz, aminek nyitója vörösen izzik, ezt mi látjuk is a filmben. Megkaparintja az ajtónyitógombot, és rögtön megérzi az indokolatlan forróságot tenyerén. Gyorsan leszáguld, és a jeges hóba teszi kezét, hogy lehűtse.

Gif: Gurl.com
Gif: Gurl.com

 

Az orvos diagnózisa:

“Ha vörösen izzott a nyitógomb a sötétben, akkor legalább 400 Celsius fokosnak kellett lennie, és Harry igen erősen rámarkol a gombra. Csak összehasonlításképpen: egy másodperc 155 liter vízben harmadfokú égést okoz. Ennek ellenére a gomb nem olyan forró, hogy porrá váljon tőle Harry keze. Harry nem veszítette el a kezét, de így is rengeteg komplikációval kellene szembenéznie, beleértve a seb elfertőződését.”

 

Sérülés: Forrasztópisztoly a fejbőrre

Szituáció:

Mivelhogy Harry nem tud bejutni a bejárati ajtón, így hátulról próbálkozik. Megrugdossa a kutyabejárót, hogy nincs-e ott Kevin a légpuskájával, megnézi, nem forró-e a kilincs, majd settenkedve benyit és belép az ajtón. Ekkor kapja a fejére a forróságot a forrasztópisztolyból.

Gif: Buzzfeed.com
Gif: Buzzfeed.com

 

Az orvos diagnózisa:

“Harrynek egészen érdekes a reakciója az esetre. Ahelyett, hogy azonnal arrébb menne a veszélytől, még hét másodpercig a tűz vonalában áll. Ami egy szimpla másodfokú égésnek néz ki, valójában az emberi fejbőr teljes elhalását jelenti. Ez azt jelenti, hogy Harry bőr- és csontszövete olyan mértékben károsodik, hogy csak átültetéssel lehetne segíteni rajta.”

 

Borítókép: Cammy.com

Forrás: The Week

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta