Ha te is félsz a szüzességed elveszítésétől

Rovat

Megosztás

Nem nagyon tudjuk elkerülni ezt a témát, hiszen még a csapból is a szex folyik. Újságokban, a TV-ben, a moziban, a közösségi oldalakon, és hát kamaszként a suliban, a barátokkal, haverokkal, osztálytársakkal, meg majdnem minden buliban előjön. Nem csoda, hogy miután mindenhol ezt nyomatják, nagyon könnyű rágörcsölni a dologra. Íme, a legnagyobb parák a szüzesség elvesztése körül!

Különösen akkor érezheted magad nehéz helyzetben, ha az ismerősi körödben egyre többen vágnak fel a saját tapasztalataikkal, élményeikkel és mintha körülötted mindenki hirtelen szex-szakértővé vált volna. Ez nem az a téma, ahol úgy tudsz csinálni, mintha tudnád, miről van szó, többnyire elég hamar lejön a többieknek is, hogy csak blöffölsz. Könnyű kiszorulni így egy beszélgetésből, kívülállónak, lemaradottnak, vagy bénának érezheted magadat.

A társas nyomás mellé jöhet még a hiányos ismeretekből és rémtörténetekből fakadó stressz is. Mind hallhatunk extrém sztorikat arról, hogy mennyire fáj az első együttlét, milyen könnyű teherbe esni, ugyanakkor milyen nehéz orgazmust átélni… Amikben persze lehet igazság, de érdemes azért szűrni is ezen infók közül (és nem ezek alapján kialakítani a hozzáállásodat a dologhoz).

És ha mindezek még nem lennének elegendőek, ott van még az a bizonytalanság is, hogy mi van, ha valamit rosszul csinálok? Ha elbénázom a dolgot valahogy és a partnerem csalódni fog bennem?

legs

 

Nézzük akkor a Top5 leggyakoribb félelmet a szüzesség elveszítése kapcsán:

1. Borzalmasan fog fájni. A behatolás és a szűzhártya átszakítása valóban nagy változás a tested számára, így lehet számítani rá, hogy elsőként furcsa és szokatlan érzés lesz, sőt valamennyire kellemetlen is, de többnyire közel sem annyira borzalmas, mint ahogy attól sokan tartanak. Erősebb fájdalmat általában csak akkor okoz az első együttlét, ha nem készültél fel rá, nem tudod eléggé elengedni magad. Ha közben azon görcsölsz, hogy mi lesz, mennyire fog fájni, jól csinálod-e, az izmaid is megfeszülnek és szexuális izgalmat sem fogsz átélni, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy fájdalmat okozzon az együttlét.

2. Vérezni fog. Sokan tartanak attól, hogy a szüzességük elvesztése mindenképpen vérzéssel jár együtt. Ezt nem lehet előre megjósolni, mert van, akinél jelentkezik vérzés, míg másoknál nem, tehát ez is egyénfüggő. A lényeg, hogy egyik esetben sem szabad megijedni tőle, mert mindkét verzió természetes.

3. A barátom megtudja, hogy még szűz vagyok. Nos, ezt a félelmet meg kell, hogy erősítsem: nagyon valószínű, hogy az első együttlét során kiderül, ha valaki még szűz, és ezt eltitkolta a partnere elől. Ehhez nem kell sem különösebb fájdalom, sem vérzés, egyszerűen érződik, ha valakinek még nincs tapasztalata ezen a téren. Éppen ezért a legegyszerűbb és a legszerencsésebb is, ha nem próbálod félrevezetni a párodat ezzel kapcsolatban, hanem még korábban tisztázod vele a helyzetet. A kapcsolatotok szempontjából is nagyon fontos a bizalom; jó, ha kezdettől fogva egyenesek vagytok egymáshoz. Az első szexuális élménynél sem mindegy, hogy áll hozzád a partnered: sokkal figyelmesebb és gyengédebb, jobban megpróbál arra koncentrálni, hogy neked minél pozitívabb élmény legyen az alkalom, ha tudja, hogy neked ez az első.

4. Elhagy a barátom, ha nem fekszem le vele. Gyakran félnek attól a lányok, hogy ha sokáig váratják a párjukat, akkor az előbb-utóbb valaki más után néz. Ez persze akár meg is történhet, és utána sovány vigasz, hogy ha igazán szeretett volna, tud várni rád, de ettől még így van. Ha egy kapcsolat elég szilárd alapokon áll, kibírja ezt. Persze nem arról van szó, hogy a végtelenségig húzd a másikat, de amennyiben meg tudjátok ezt beszélni, megérteted a barátoddal, hogy mitől tartasz, mire vársz, akkor átlátja, hogy mi zajlik benned, és kivárja, amíg kész leszel a dologra. Itt is nagyon fontos a nyílt kommunikáció, hogy tudja a másik, nem arról van szó, hogy nem kívánod őt, vagy mással szeretnéd elveszíteni, hanem, hogy nem akarod elkapkodni, és azt szeretnéd, hogy minél jobb élmény legyen mindkettőtök számára.

5. Nem leszek elég jó az ágyban. Közhely, de attól még igaz, hogy a gyakorlat teszi a mestert. Senki sem várhatja el a barátnőjétől, hogy az mindjárt az első alkalommal kész lepedőakrobata legyen. Az első alkalom arról szól, hogy megismerkedjetek a saját, és a másik testével, kitapasztaljátok, hogy melyikőtöknek mi a jó, és összecsiszolódjatok ilyen téren is.

képek: http://1hdwallpapers.com/ , http://www.telegraph.co.uk/

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta