Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Hagyományos oktatás lehet jövő héttől

Hagyományos oktatás lehet jövő héttől

Az iskolák újranyitása előtt, mindenhol megtörtént az iskolaépületek takarítása decemberben, amibe a Magyar Honvédség is bekapcsolódott. Ugyanakkor vannak olyan intézmények, ahol továbbra is digitális munkarendben zajlik az oktatás, de elképzelhető, hogy már nem sokáig!

A járvány elleni még hatékonyabb védekezés érdekében 2020. november 11-től tantermen kívüli, digitális munkarend lépett életbe a fejlesztő nevelést-oktatást végző iskolákban, a 9. évfolyamtól a középfokú iskolákban, valamint az általános iskolai felnőttoktatásban – a kormány döntése értelmében.

A január közepéig meghosszabbított szigorító intézkedések hamarosan lejárnak, így elképzelhető, hogy hagyományos oktatásra térhetnek át, pontosabban vissza az iskolák is, minden osztályt érintően.

Hagyományos oktatás lehet jövő héttől
Ti mit szeretnétek?

 

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a tanárok minél gyorsabb beoltását és a digitális munkarend bevezetését követeli a kormánytól.

Szerintük az oktatásban nem lazítani, hanem fokozni kell a járványügyi intézkedéseket, a pedagógusokat azonban úgy “terelik vissza” az oktatási intézményekbe, hogy továbbra is kiszolgáltatott helyzetben lesznek.

Forrás: MTI, kormany.hu, oktatas.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share