„Hálásak vagyunk, hogy nincs szóbeli!” – Titeket kérdeztünk az érettségi előtti pillanatokban!

Rovat

Megosztás

Ha már túl vagy rajta, biztosan TE is emlékszel azokra a bizonyos mindjárt elájulok pillanatokra, amikor úgy érezted, remeg a lábad alatt még a talaj is! Idén érettségizel? Lehet, hogy éppen TÉGED kérdeztünk meg ma reggel a Batthyányin, milyen érzések kavarognak benned a középszintű magyar írásbeli előtti pillanatokban!

Ma reggel diákok százezrei várták, hogy megmérettessék magukat az iskolapadban, ugyanis minden év május első hetében a majálisi programokat és a cukormázas vattacukrot az érettségik feszültebb hangulata váltja fel!

Ha már vizsgák, megkérdeztünk pár végzős hallgatót, hogyan érzik magukat a középszintű magyar írásbeli előtti percekben, hogyan készültek, és mit várnak a mai naptól?

„Hálásak vagyunk, hogy nincs szóbeli!”

A diákok többsége egyetértett abban, hogy az online oktatás mindenképpen hatással lesz az idei érettségikre, legyen az negatív vagy pozitív kimenetel, de mindenképpen fontos részét képezik a továbbtanulásnak! Izgulást 1-2 embernél fedeztem csak fel, ami abból is adódhat, hogy a szóbelit törölték, – aminek persze örültek is a diákok – csak írásban kell harcolni az 5-ösért!

Meglepő módon sokat készültek a hallgatók –azt hinné az ember, áhh, minek sokat tanulni, az írásbeli úgyis menni fog, szóbeli meg úgy sincs! – annak ellenére, hogy nem lesz vértizzadó izgulás a szóbelin, mégis komolyan vették, beszéltem olyan hallgatóval, aki például 3 hónapja elkezdte a felkészülést a mai érettségire! Úgy gondolom, érthető is, hiszen ki ne szeretne jobb bizit vagy egy egyetemi sikeres felvételit!

Volt, aki azt mondta, délután is még a tételeket fogja hajtani, mások inkább szívesebben töltik egy vendéglátóhelyen a vizsga utáni órákat.

Szerencsés az utolsó utáni pillanatokban is ezzel bajlódni? Ez egyénfüggő, döntse el mindenki maga!

Én azt mondom, történjen, aminek történnie kell, gyere holnap matek!

Képek: Pixabay

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,165RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta