A hangjából tudhatod, mekkora a férfi

Rovat

Megosztás

A szem a lélek tükre – ismerjük már régóta a mondást. Azt azonban csak mostanában kezdték kísérletekkel vizsgálni, mennyire igaz ez a hangunkra is.

Hangmagasságunk és annak változásai legalább három dolgot árulnak el lelki- és fizikai állapotunkról. Ezek közül az egyik, mennyire szeretjük a másikat.

voice1

Ennek bizonyításaként arra kérték alanyaikat a kutatók, telefonon beszéljenek a kedvesükkel és a velük azonos nemű barátaikkal. A felvételeket 80 emberrel hallgattatták meg, akik egyértelműen meg tudták mondani, kihez fűzik romantikus érzelmek a beszélőket. A szerelmünkhöz, különösen a kapcsolat kezdeti szakaszán sokkal lágyabb és mélyebb hangon beszélünk, mint akárcsak a barátainkhoz.

A hangmagasság alapján nagy biztonsággal tippelhetünk a férfiak testalkatára is. Magánhangzókat soroltattak 50 férfival, miközben testfelépítésüket is figyelték. Megállapították, minél nagyobb volt valaki, annál mélyebb volt a hangja, és fordítva.

voice2

A nők menstruációs ciklusáról nemcsak a hangulatváltozások, de a hangmagasság is erősen árulkodik. A hónap legtermékenyebb időszakában jelentősen megemelkedik a hangmagasságuk, bizonyította 69 kísérleti alany.

Ez egyébként azt a feltételezést is alátámaszthatja, amely szerint a nők magasabb hangon beszélnek a nekik tetsző férfiakkal, mert a magasabb hangot sokkal nőiesebbnek gondoljuk.

A hangjából tudhatod, mekkora a férfi
Szereted, ha a füledbe suttognak?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,184RajongóLike
177,760KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta