Három tuti tipp, hogyan tanulj gyorsan

Rovat

Megosztás

Rengeteg tanulási tippről lehet hallani, de olykor annyira bonyolultnak tűnik valami új stratégiát megtanulni, hogy inkább maradunk a réginél. Így viszont semmivel sem leszünk hatékonyabbak, szóval javaslom, próbáld ki az alábbi módszereket, hogy mostantól gyorsan tanulj.

1. Mozogj! Sokan úgy hiszik, alapvetően kevés az idő a kijelölt anyag elsajátítására, így emellé, illetve a meglévő matek különóra mellé, már sehova sem fér a sport. Pedig a mozgás olyan módon trenírozza az agyat, ahogy semmi más, így hiába vesz el időt az edzés, valójában sokkal kevesebbet kell utána a könyv felett ülnöd. Ennek oka, hogy egy csomó feszültséget kiadhatsz a mozgásban, sokkal több energiád lesz, felpezsdülsz, és a két agyféltekéd is jobban dolgozik majd együtt, amitől jobban vághat az eszed. Kedvcsinálóként olvasd el ezt az interjúnkat.

2. Ha vizuális típus vagy, rajzolj! Ábrák segítségével rengeteg információt sűríthetsz össze, így a felelésnél vagy dolgozatnál elég csak egy képet felidézned, és máris mindent tudni fogsz. Bár időrablónak tűnhet a rajzolgatás, színezgetés, sőt lehet, hogy az elején nem fog tetszeni az alkotásod, de hidd el, megéri használni ezt a gondolattérképeket!

3. Tanulj másokkal! Itthon az a divat, hogy nem beszélgetünk a padtárssal, nem nézzük az ő munkáját, nem segítünk senkinek, csak a magunkéra koncentrálunk. Ez nagyon rossz stratégia, amit aztán hajlamosak vagyunk a sulin kívül is alkalmazni. Pedig közös erővel sokkal többre mehetünk. Ha például van egy hosszabb olvasmány, osszátok fel egyenlő részre, így mindenkinek csak pár oldal jut. Az elején nagyon furcsa, sőt kifejezetten bosszantó, hogy abból a pár oldalból semmit nem értesz, mert nem tudod, kik a szereplők, mi volt előtte vagy mi van utána. De ha elolvastátok pár perc alatt azt a mondjuk 5-10 oldalt, és sorban egymás után mindenki elmondja, miről szólt az ő része, akkor mire rád kerül a sor, össze fog állni a kép. Így akár egy-két óra alatt túl lehettek egy száz oldalas könyv történetén.

Ha pedig mindezek ellenére is nehezen haladsz a tanulmányaiddal, akkor meggyugtatásul itt egy cikk, ami egy olyan emberről szól, akinek negyven év kellett, hogy befejezze főiskolai tanulmányait.

Hogyan tanulj gyorsan?
Hogy tetszenek a fenti módszerek?

 

Kép: pinterest

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta